NaslovnicaVijestiVraća se legendarni Adriano, poznato i u kojem klubu će ponovo zaigrati!

Vraća se legendarni Adriano, poznato i u kojem klubu će ponovo zaigrati!

Na vrhuncu svoje karijere, Adriano Leite Ribeiro bio je smatran jednim od najboljih napadača na svijetu u to vrijeme.

Vraća se legendarni Adriano

Brazilac je karijeru počeo u Flamengu iz rodnog Rio de Janeira, iz kojeg je 2001. godine stigao u Europu, odnosno u Inter. Ipak, samo godinu dana kasnije je otišao u Parmu za oko devet miliona eura, gdje je činio sjajan napadački duo sa legendarnim Adrianom Mutuom, te postigao ukupno 26 golova u 44 nastupa u jednoj i pol sezoni odigranoj u klubu.

Na Guiseppe Meazzu se vratio početkom 2004. godine u transferu vrijednom 24 miliona eura, gdje je doživio vrhunac karijere, te osvojio mnoštvo titula, uključujući četiri uzastopne titule prvaka Serije A, dvije titule Kupa Italije, te tri titule Superkupa Italije. O njegovom kvalitetu iz tog vremena dovoljno govori izjava njegovog nekadašnjeg suigrača i dobrog prijatelja Zlatana Ibrahimovića, koji je rekao kako je Adriano najtalentiraniji igrač s kojim je imao priliku igrati zajedno.

Adriano bi se, samo godinu dana nakon što je napustio Miami United, mogao vratiti na teren. 35-godišnjak je otkrio kako je u dobroj formi, te da je njegov bivši klub Flamengo navodno zainteresovan za njegovo dovođenje.

[su_no1forfootball]

“Pokušavam održati korak, ne dobijam puno tjelesne mase. Radim naporno, mislim da sve ide po planu. Sve ima svoje vrijeme. Ne samo navijači, već i moja obitelj jedva čeka da se vratim na teren”, rekao je legendarni Brazilac nakon humanitarne utakmice odigrane u srijedu na Maracani.

Nakon što je ušao na teren tokom te utakmice, na tribinama su mu navijači skandirali ‘Car se vratio’. Da je u dosta boljem fizičkom stanju nego prethodnih godina, Adriano je pokazao postigavši gol, kao i pogodivši dva puta okvir gola na toj utakmici.

Bivši Adrianom suigrač iz Flamenga Juan Silveira dos Santos također je komentarisao moguć povratak legendarnog Brazilca: “Flamengo je Adrianov dom. On je idol, koji je odrastao tamo. Ukoliko se njegov povratak u klub dogodi, svi ćemo biti presretni.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!