NaslovnicaVijestiZidane poslao igračima Reala ovu poruku pred El Clasico!

Zidane poslao igračima Reala ovu poruku pred El Clasico!

Zinedine Zidane, šef stručnog stožera “kraljevskog kluba”, poslao je svojim igračima poruku pred El Clasico.

Trener Real Madrida Zinedine Zidane poslao je jednostavnu poruku svojim igračima prije subotnjeg derbija protiv Barcelone, a to je da ne razmišljaju o bodovnom zaostatku.

“Nismo nervozni. Moramo razmišljati o tome kako odigrati dobru utakmicu, a ne hoćemo li imali 11, 8 ili 25 bodova manje. Morat ćemo odigrati dobru utakmicu protiv vrlo dobrog suparnika “, rekao je Zidane.

[su_no1forfootball]

Nogometaši Reala sutra dočekuju Barcelonu na Santiago Bernabeu u utakmici 17. kola La Lige. Real dočekuje El Clasico na četvrtom mjestu na tablici sa 11 poena manje od Barcelone koja je na vodećem mjestu La Lige.

Zidane je, međutim, istaknuo kako će se njegov tim nastaviti boriti za naslov. Priznao je da je subotnja utakmica važna.

“To je nesumnjivo najteža utakmica ove sezone, jer utakmice Reala i Barcelona uvijek su lijepe, ali uvijek su i teške. Nas to inspirira. Igrači žive za utakmice poput ove”, rekao je Zidane.

Što se tiče Cristiana Ronalda, koji je ranije trenirao odvojeno od tima, Zidane je rekao da je portugalski as “100% spreman za utakmicu”.

Obje momčadi će igrati u formaciji 4-4-2, samo što će postava kraljevskog kluba biti u modificiranijem obliku, jer će Casemiro biti osigurač vezne linije.

To bi trebalo izgledati ovako: Na golu bi stajao Navas, u odbrani bi trebali biti Carvajal, Varane, Ramos i Marcelo, ispred ove četvorke će biti Casemiro, dok su ispred njega Kroos, Isco, te Luka Modrić, a napad Reala će činiti Benzema i Cristiano Ronaldo.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Kada je u pitanju Barcelona na golu će sigurno biti Ter Stegen, a ispred njega bi trebali biti Semedo, Pique, Vermalen i Alba, u veznoj linij Rakitić, Busquets, Paulinho, Iniesta, a vrh napada bi činili Leo Messi i Luis Suarez.

Trener Barcelone Ernesto Valverde izjavio je kako bodovna prednost donosi i prednost njegovoj momčadi pred sutrašnju utakmicu.

“Obje ekipe su pod pritiskom da moraju pobijediti u toj utakmici”, rekao je Valverde.

Utakmica između Reala i Barcelone igra se u sutra od 13.00.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!