NaslovnicaVijestiNAKON DESET GODINA: Zlatanova dominacija je prekinuta

NAKON DESET GODINA: Zlatanova dominacija je prekinuta

Danas je prekinuta Zlatanova dominacija. Zlatan Ibrahimović se oprostio od reprezentacije Švedske nakon Evropskog prvenstva.

Zlatanova dominacija

Naime, nakon deset godina Zlatan Ibrahimović nije proglašen za najboljeg igrača Švedske, te je tu nagradu za 2017. godinu uzeo defanzivac Krasnodora Andreas Granqvist.

Ibrahimović je bio tačno 11 puta proglašen najboljim igračem Švedske, dok drugima to nije pošlo ‘za nogom’ više od dva puta.

Andreas Granqvist je od Zlatana Ibrahimovića naslijedio kapitensku traku, on je predvodio Švedsku do plasma na Svjetsko prvenstvo, gdje su u playoffu izbacili reprezentaciju Italije, on je sasvim zasluženo došao do ove nagrade.

Napadač Manchester United nije ostao praznih ruku, jer je dobio nagradu za najboljeg napadača Švedske

Ibrahimović se vratio u subotu na teren protiv Newcastlea, mnogi su se iznenadili, jer se Ibrin povratak nije očekivao tako brzo, te je on izjavio da se lavovi ne uspoređuju s ljudima.

[su_live_koeficijenti_v2]

“Da li se mogu usporediti s ostalim napadačima u Premiershipu? Naravno da ne mogu, jer se lavovi ne uspoređuju s ljudima”, rekao je Zlatan, te nastavio:

“Bio je poseban dan. Trenirao sam puno, te povratak nije bilo lagan. Ovoj momčadi želim pridonijeti koliko mogu. Zahvalam sam veoma što sam se vratio na teren.

Poslije Zlatana Ibrahimoviča, pričao je i Paul Pogba.

“Pobijedili smo, te mi je to jedinoo važno! Na ekipu gledam istim odčima, te se osjećam da su saigrači prema meni drugarčiji nego ranije. Kritike brzo zaboravljam.

Jose Mourinho je našao novu poziciju za Zlatana Ibrahimovića, a to će biti pozicija ofanzivnog veziste, to jeste popularnog ‘broja deset’.

[su_american_football_200e]

Zlatan se složio s time, te je poručio da je to pozicija koja pravi razliku.

“Broj 10 za mene nose zvijezde. To je broj koji nose igrači koji prave veliku razliku na terenu, igrač koji se vidi na terenu, koji pobjeđuje utakmice, te je lider u ekipi”, kazao je Ibrahimović.

“Sebe vidim u takvoj ulozi, ali to nije nešto što vam dodjeljuju, to je nešto što ste vi. Iskreno, to je za mene okidač, poslije povrede uzeti broj 10.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!