NaslovnicaVijestiZvijezda europskog velikana priznala: Cristiano Ronaldo mi je 'ukrao' Zlatnu loptu!

Zvijezda europskog velikana priznala: Cristiano Ronaldo mi je ‘ukrao’ Zlatnu loptu!

Legendarni igrač Bayern Munchena Franck Ribery danas je dao iznenađujuću izjavu, u kojoj tvrdi kako je Zlatna lopta 2013. godine ‘ukradena’ od njega.

Ribery tvrdi kako mu je ukradena Zlatna lopta

34-godišnjak je izjavio kako je neshvatljivo da je Cristiano Ronaldo osvojio najprestižniju individualnu nagradu te godine, s obzirom da je on u dresu Bayern Munchena odigrao nevjerovatnu sezonu.

Bivši francuski reprezentativac je na svojim krilima odveo bavarski klub do titule prvaka Bundeslige, te Lige prvaka, u čijem finalu su slavili protiv Borussije Dortmund rezultatom 2-1.

Kroz povijest je poznato da Zlatnu loptu osvaja igrač one ekipe koja osvoji to najelitnije europsko klupsko takmičenje, ali te godine to nije bio slučaj. Ribery čak nije završio niti na drugom mjestu, već zvijezda Barcelone Lionel Messi.

“Ta Zlatna lopta kao da je ukradena od mene”, rekao je Ribery za francuske medije, te nastavio: “To je nerazumljivo. Osvojio sam svaki trofej, nisam mogao više učiniti. Bila je to nepravda.”

[su_no1forfootball]

Francuz je također dodao kako nije imao ni podršku svojih sunarodnjaka i fanova: “Nisam imao ni svoju zemlju iza sebe. Vidio sam svojim očima kako Francuzi govore da Cristiano Ronaldo treba osvojiti tu nagradu. Da li su Portugalci željeli da nagradu osvoje Ribery ili Messi? Naravno da ne.”

Ribery također priznaje kako je postao žrtva cijele nacije nakon razočaravajućeg nastupa ‘trokolora’ na Svjetskom prvenstvu 2010. godine, na kojem je tim Raymonda Domenecha ispao u grupnoj fazi, te započeo štrajk odbijajući trenirati.

“2010. godine im je trebao netko koga će kriviti. Svi u Francuskoj su vjerovali kako sam ja bio problem, čak i moji roditelji. Ne mogu zaboraviti pisanja pojedinih francuskih medija. To je ožiljak koji ostaje sa mnom, to je bilo previše.”

On je ove sezone odigrao ukupno 13 utakmica u svim takmičenjima, te je postigao samo jedan gol i vjerovatno igra svoju posljednju sezonu u dresu bavarskog kluba, s obzirom da mu ugovor ističe na kraju iste. Njemački velikan je trenutno vodeći u Bundesligi sa 41 osvojenim bodom nakon 17 odigranih kola, 11 više od drugoplasiranog Schalkea.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!