EKESH

Što je to ekesh i gdje ga kupiti?

Ekesh je još jedan od Internet prepaid bonova koji su namijenjeni za plaćanje gotovinom na webu. Ovaj način plaćanja je vrlo jednostavan, siguran, anoniman, te vrlo dostupan, pa se tako primjerice u Hrvatskoj može kupiti na svim kioscima Tiska ili Tisak media centrima. Ekesh bonovi su jedan od najjednostavnijih načina uplate sredtava na račun ili izvršenja plaćanja, pogotovo za one korisnike koji nemaju potrebu često uplaćivati sredstva na svoj račun.

Ekesh
Gdje kupiti Ekesh?

Što je važno kod ekesh bona?

Najvažnije je kod ekesh bona je da sadrži vrijednost samog ekesh bona izraženu u apoenima i to od 100, 200 i 500 kn, zatim da sadrži 16-znamenkasti broj važan za aktivciju bona, te datum trajanja, odnosno datum do kojeg se ekash bon treba iskoristiti. Ove informacije nikako nemojte zanemariti, jer su jako važne. Stoga kada kupite bon svakako provjerite, da li apoeni odgovaraju iznosu koji ste platili prilikom njegove kupnje. 16-znamenkasti broj nikako nemojte nikome pokazivati, pa tako ni prodavaču, jer u slučaju da netko zna vaš broj moguće su zloupotrebe. Datum trajanja je vrlo važan zbog toga što svaki bon ima rok u kojem se mora iskoristiti, a ukoliko se to ne dogodi, sam bon će postati nevažeći. Stoga na to obavezno obratite pažnju, pogotovo ako bon ne mislite iskoristiti odmah po kupnji.

Ekesh
Ekesh kartice

Gdje koristiti ekesh?

Nakon što ga kupite na kiosku, možete ga iskoristi na brojnim online mjestima, kao i na raznim Internet igrama ( Rekvizit, Khan Wars, Travian), te naravno u svim kladionicama, gdje je vrlo pogodan zbog jednostavnosti i sigurnosti uplate. Ovaj način plaćanja ima vrlo široku uporabu i mnogi ljudi koriste ga za plaćanje obveza na internetu, a nama je posebno privlačan, jer se može koristiti kod mnogih kladionica, a sama uporaba je vrlo jednostavna, jer ne morate imati nikakve račune već samo utipkate 16-znamenkasti broj i sredstva će biti prebačena na Vaš račun.

Kako aktivirati ekesh?

U kladionicama se ekesh unosi kao i paysefecard ili drugi bonovi sličnog tipa. To znači da ćete prilikom izrade depozita odabrati Ekesh kao vrstu plaćanja, te ćete nakon toga unijeti 16-znamenkasti kod i iznos naznačeni na listiću, pa će Vam se ta sredstva naknadno pretvoriti u valutu koju imate na samom računu. Kod nekih kladionica potrebno je napraviti izračun i unijeti protuvrijednost vašeg iznosa na listiću u vrijednost valute koju imate na svom računu (najčešće € ili $).

Ekesh bon
Ekesh bon