Toronto Blue Jays – Baltimore Orioles; 22.04. MLB

NAPETOST NA VRHUNCU IZMEĐU OVA DVA RIVALA

U baseballu često zna biti napetosti i pomalo zločestih poteza. Već u prvoj seriji odigranoj u Baltimoreu bilo je teških riječi, a nije se nastavilo drugačije u drugoj seriji koja se trenutno igra u Kanadi. Potez večeri je bio kada je bacač Baltimorea Gomez htio pogoditi najboljeg udarača Toronta Bautistu, ali ga je promašio i to iza leđa. Bautisti se to baš i nije svidjelo i skoro je došlo do obračuna, ali sudac sve nekako smirio, a nakon toga je Bautista osvetio sebe i ekipu i opalio home run. To je dovelo publiku i klupu Toronta do prave erupcije, a teške riječi su i dalje padale dok je Bautista optrčavao home run. Toronto je na koncu slavio sa visokih 13-6.

– Želiš me pogoditi i ja ti to neću zaboraviti i ako te uspijem kasnije nadmudriti i udariti tu lopticu što kvalitetnije onda ću i maksimalno uživati u tome, to sam i napravio. Ne žalim za ničime što sam napravio – izjasnio se pomalo ljutiti Bautista nakon odigrane utakmice.

Čini se da se rodilo novo opako rivalstvo i da će svaka utakmica biti na samom rubu incidenta. Naravno, neće biti svaka utakmica, ali da ne bi došlo do obračuna sudci to jednostavno moraju pokušati spriječiti sa isključenjima i upozorenjima

jimenez

Kako god bilo serija se nastavlja i sa današnjoj utakmicom je preostalo još dvije. Prvi će na mound danas stati bacač Toronta Aaron Sanchez (0-2; 6,23 era) koji baš i nije bajno ušao u ovu sezonu. U prvom startu je na moundu ostao samo 3,1 inninga i u tom periodu dopustio čak tri runa i sedam hitova uz dvije šetnje. U drugom startu je bio nešto bolji, osim što je na moundu ostao 5,1 inninga i dopustio također tri runa.

U prošloj sezoni on je bio relief bacač i nije imao niti jedan start. Ove sezone mu je stručni stožer odlučio pružiti priliku da krene u sezonu kao startni bacač i vrijeme mu je da krene sa boljim predstavama inače se stvari neće dobro završiti za njega. U osam inninga koje je u karijeri odbacao protiv Baltimorea, Sanchez je ostvario 5,63 era.

OTVORITE RAČUN NA BET365 KLADIONICI, NAPRAVITE DEPOZIT, TE GLEDAJTE SVE UTAKMICE MLB-A UŽIVO POTPUNO BESPLATNO!!!

Gosti iz Baltimorea će se pouzdati u do sada svog najboljeg bacača Ubalda Jimeneza (1-0; 0,00 era) koji je do sada ostvario dva starta s time da je zadnji bio skraćen zbog glupe pogreške glavnog sudca. U prvom startu je deklasirao udarače Toronta nedopustivši im niti jedan run kroz sedam izmjena. U drugom startu je u 3,2 inninga držao Boston na nuli i onda je pogodio udarača Bostona Sandovala nakon čega ga je sudac izbacio iz igre. Jimenez je rekao da nije imao nikakvu namjeru i da mu je loptica skliznula iz ruke, što je doista i istina.

– Ne znam dosita kakva je to odluka. Utakmica je bila sasvim mirna i nisam imao razloga da ga pogodim – rekao je Jimenez.

U karijeri je Jimenez protiv Toronta upisao 4-3 omjer uz 4,01 era.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

NOTES:

  • Zadnjih 10: 5-5
  • Toronto zadnjih 10: 4-10
  • Baltimore zadnjih 10: 5-5
  • Toronto prosjek runova: 6,02
  • Baltimore prosjek runova: 5,06