NaslovnicaVijestiBayern Munchen pronašao novog Haalanda? Već dogovorili transfer!

Bayern Munchen pronašao novog Haalanda? Već dogovorili transfer!

Na kraju prošle godine, Bayern München je postigao dogovor o transferu Nestoryja Irankunde (18), mladog igrača koji je nastupao za australski prvoligaš Adelaide United. Irankunda je napunio 18 godina u veljači, što znači da će ovog ljeta, nakon što završi svoju treću sezonu u australskom seniorskom nogometu – gdje je debitirao s 16 godina – preseliti u Njemačku.

U svojoj posljednjoj sezoni u Adelaidinom dresu, Irankunda pokazuje izvanrednu formu. U 23 nastupa postigao je sedam golova i dodao šest asistencija. Sada, sa 18 godina i dva mjeseca, njegova seniorska statistika obuhvaća 58 utakmica, 15 golova i osam asistencija. Na internetu se širi usporedba s Erlingom Haalandom, koji je u istoj dobi igrao za Molde te je imao 16 golova i pet asistencija, što je samo dva direktna doprinosa za gol manje od Irankunde.

Nakon Moldea, Haaland je nastavio svoju karijeru igrajući za RB Salzburg, Borussiju Dortmund i Manchester City. Trenutno, u dobi od 23 godine, smatra se jednim od najopasnijih igrača na svijetu. Postigao je impresivnih 245 golova u seniorskom nogometu za klubove i norvešku reprezentaciju. Prošle sezone, sa Cityjem, osvojio je trostruku krunu i zauzeo drugo mjesto iza Lea Messija u utrci za Zlatnu loptu.

Bayern je platio odštetu od 3.4 milijuna eura za Irankundu. Posebno intrigantno je što je Irankunda proizašao iz škole Adelaide Croatia Raidersa, kluba koji su prije otprilike 70 godina osnovali migranti iz Hrvatske u Australiji.

Irankunda je rođen u Tanzaniji i poznat je kao brz i agilan napadač. Već dugi niz godina živi u Australiji, gdje nastupa i za U-17 reprezentaciju, za koju je postigao 11 golova u sedam nastupa. Očekuje se da će uskoro debitirati i za seniorsku A selekciju. Najčešće igra na poziciji desnog krila.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!