NaslovnicaVijestiBivši napadač Real Madrida: Možda se vratim u klub jednog dana!

Bivši napadač Real Madrida: Možda se vratim u klub jednog dana!

Napadač Lyona Mariano Diaz izjavio je danas kako bi se mogao vratiti u Real Madrid jednog dana, ali trenutno je fokusiran na svoje nastupe u dresu francuskog kluba.

Mariano Diaz o povratku u Real Madrid

Mariano je u Lyon stigao prošlog ljeta za osam miliona eura, a ove sezone je postigao 13 golova u 19 utakmica u francuskom prvenstvu, te oborio nekoliko rekorda koje je u dresu Lyona postavio Karim Benzema.

Iz kluba su priznali kako u njegovom ugovoru ne postoji otkupna klauzula. Uprkos tome, 24-godišnjak je u izjavi za španjolske novine Marca rekao kako ne bi isključio mogućnost ponovnog igranja za Real Madrid.

“Što da ne? To ne zavisi od mene, ali bi moglo biti lijepo da se jednog dana vratim u Real Madrid. U ovom trenutku sam fokusiran na Lyon i jako sam sretan ovdje.”

U posljednje vrijeme pojavile su se špekulacije kako ‘kraljevski’ klub planira pojačati svoj napad u ovom zimskom prelaznom roku. Cristiano Ronaldo (4), Karim Benzema (2), Isco (4), Gareth Bale (2) i Borja Mayoral (1) zajedno su postigli 13 golova, isto koliko i Mariano u francuskoj ligi ove sezone.

On je za to rekao: “Nije da im ne dostaje golova, problem je što ne pogađaju okvir gola u posljednje vrijeme. Međutim, u svakom trenutku će ponovo početi postizati golove. Benzema i na druge načine doprinosi igri tima, povezuje napad i obranu, a također i postiže golove. Trenutno nema sreće.”

[su_no1forfootball]

Svojim nastupma ove sezone u Francuskoj, Mariano Diaz je privukao pažnju španjolskog izbornika Julena Lopeteguija, koji je rekao kako bi ga mogao pozvati na Svjetsko prvenstvo.

“Nositi španjolski dres bilo bi ostvarenje sna, tko to ne bi želio, još pogotovo na Svjetskom prvenstvu.”

Lyon je trenutno trećeplasirani u francuskom prvenstvu sa 41 osvojenim bodom, isto koliko ima i drugoplasirani Monaco. Na prvom mjestu ubjedljivo vodeći je Paris Saint-Germain sa 50 osvojenih bodova nakon 19 odigranih kola. U sljedećem kolu, koje je na rasporedu sljedećeg vikenda, ‘Lavovi’ će na svom terenu ugostiti 19-plasirani Angers.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!