NaslovnicaVijestiBomba iz Njemačke: Bayern Munchen prodaje jednu od najvećih zvijezda!

Bomba iz Njemačke: Bayern Munchen prodaje jednu od najvećih zvijezda!

Samo nekoliko dana pred kraj zimskog prelaznog roka pojavile su se špekulacije kako je Bayern Munchen spreman prodati jednu od najvećih zvijezda tima u posljednjih nekoliko sezona.

Bayern Munchen prodaje Vidala

Kako danas navode vrlo pouzdane njemačke novine Bild, Bavarci su se navodno spremni riješiti Artura Vidala, za kojeg interes već duže vrijeme pokazuju Manchester United i Chelsea.

Razlog zbog kojeg su se odlučili na ovu odluku je dolazak novog veznjaka Leona Goretzke, koji će na Allianz Arenu stići besplatno početkom ljetnog prelaznog roka, nakon što mu istekne ugovor sa Schalkeom. Mladi njemački reprezentativac se odlučio za bavarski klub, iako je interes za njega pokazivala i Barcelona, a to je potvrdio i predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, koji je rekao kako bi Goretzka završio u Barceloni da nije došao u njegov klub.

Vidal ima ugovor sa njemačkim prvakom do ljeta sljedeće godine, a u klub ga se želi što prije riješiti, kako bi zaradili nešto od njegove prodaje. Trener Chelseaja Antonio Conte nekoliko puta je izjavio kako se divi čileanskom reprezentativcu, te da bi s njim ponovo volio raditi. Njih dvojica su zajedno bili u Juventusu, gdje su tri puta osvajali Seriju A.

[su_no1forfootball]

Međutim, trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je možda u maloj prednosti zbog novog pojačanja Alexisa Sancheza, koji je Vidalov suigrač u reprezentaciji i vrlo dobar prijatelj, te će navodno to prijateljstvo pokušati iskoristiti kako bi ga ‘namamio’ na Old Trafford.

30-godišnjak je u Bayern stigao iz Juventusa u ljeto 2015. godine za 38 miliona eura, te je ukupno u dresu bavarskog kluba u protekle tri sezone odigrao 115 utakmica u svim takmičenjima, te postigao 22 gola i podijelio 18 asistencija. Za to vrijeme je dva puta osvajao Bundesligu, dva puta Superkup Njemačke, te jednom Kup.

Bayern je ove sezone na dobrom putu da osvoji novu titulu prvaka. Ubjedljivo su vodeći u Bundesligi, u kojoj nakon 20 odigranih kola imaju 50 osvojenih bodova, te prednost od čak 16 bodova ispred drugoplasiranog Bayer Leverkusena.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!