NaslovnicaVijestiBREAKING: Manchester United spreman aktivirati otkupnu klauzulu portugalskog defanzivca!

BREAKING: Manchester United spreman aktivirati otkupnu klauzulu portugalskog defanzivca!

Prema pisanju Sky Sportsa, Manchester United je večeras započeo pregovore sa Portom oko mogućeg dovođenja mladog desnog beka Dioga Dalota.

Manchester United dovodi Dalota

Trener ‘Crvenih vragova’ Jose Mourinho već dugo vremena je u potrazi za novom konkurencijom za Antonija Valenciju, s obzirom da će Matteo Darmian ovog ljeta po svemu sudeći napustiti Old Trafford.

[su_bbworld]

32-godišnji Valencia je bio treći u timu po broju odigranih minuta u Premier ligi prošle sezone, odmah iza Nemanje Matića i Romelua Lukakua, a Mourinho ga planira češće odmarati u sljedećoj sezoni, te rotirati sa Dalotom. Portugalski U21 reprezentativac, koji je na radaru još nekoliko europskih velikana, u svom ugovoru sa novim portugalskim prvakom ima otkupnu klauzulu od 20 miliona eura, koja ističe na kraju sljedeće sezone.

Iako je tek u februaru ove godine debitovao za prvi tim ‘zmajeva’, 19-godišnjak bi mogao napustiti Dragao stadion nakon samo osam nastupa za klub, u kojima je podijelio tri asistencije.

Trener Porta Sergio Conceicao opisao ga je kao igrača ‘iznimne kvalitete’, dok je njegov bivši suigrač Miguel Layun izjavio kako ima priliku postati najbolji desni bek na svijetu. Meksički reprezentativac je prije nekoliko mjeseci rekao: “S obzirom na potencijal, karakter, osobnost i mnoge druge stvari, on može dospjeti daleko. Po mom mišljenju, može postati najbolji desni bek na svijetu za nekoliko godina. Ima sve što je potrebno da postigne to, ali mora održati želju i glad, koje su ga dovele do prvog tima velikog kluba kao što je Porto. Za nekoliko godina volio bih vidjeti Dioga u FIFA timu godine.”

Manchester United je također ranije ove sezone pokazivao interes i za desnog beka i zvijezdu Monaca Djibrila Sidibea. Međutim, s obzirom da je klub iz Kneževine jučer prodao Fabinha Liverpoolu za cifru od 50 miliona eura, cifra koju bi tražili za Sidibea ne bi bila ništa manja. Pored toga, Francuz bi tražio i znatno veću minutažu od Dalota, ali Mourinho mu to nije spreman pružiti.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!