NaslovnicaVijestiHoće li se Neuer uopšte naći na spisku za SP?! Evo šta...

Hoće li se Neuer uopšte naći na spisku za SP?! Evo šta kaže njemački golman

Kako se bliži Svjetsko prvenstvo u Rusiji, postavlja se pitanje hoće li se Neuer uopšte naći na spisku za SP, a i on sam je prokomentirao šanse da se nađe u Rusiji.

Kapetan nogometne reprezentacije Njemačke Manuel Neuer propustiće i posljednju utakmicu Bayerna u Bundesligi, što povećava sumnje da li će biti spreman za predstojeće Svetsko prvenstvo.

Neuer nije igrao od rujna kada je na treningu ozlijedio stopalo, tako da ima sve manje vremena kako bi pokazao u kakvoj je formi pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

[su_watch_live_football]

Trener Bayern Munchena Jupp Heynckes danas je najavio da Neuer neće biti u timu za utakmicu posljednjeg kola Bundeslige protiv Stuttgarta. Heynckes je, međutim, rekao da još postoji mogućnost da bude dio momčadi za finale Kupa Njemačke (DFB Pokal) protiv Eintrachta, koje je na programu 19. svibnja.

Po prvobitnim prognozama, Neuer je na teren trebalo da se vrati u siječnju, ali je njegova rehabilitacija trajala duže nego što se očekivalo. Obnova ozljede mogla bi da ugrozi karijeru 32-godišnjeg golmana.

>> Transfer glasine: Liverpool pronašao potencijalnu zamjenu za Salaha, United i Dortmund prave razmjenu igrača, Yaya Toure ostaje u Engleskoj

>> Prvim riječima poslije operacije nasmijao sve prisutne u bolnici: Evo što je Sir Alex Ferguson rekao kada se probudio

Izbornik Njemačke Joachim Low bi 15. svibnja trebalo da saopšti spisak za Rusiju, a jedna od najvećih nedoumica je upravo da li će na tom spisku biti Neuera.

“Mislim da to nije moguće bez ijedne utakmice”, rekao je Neuer, čiji se oporavak odužio više od planiranog, tako da je ozbiljno doveden u pitanje i njegov put u Rusiju.

Ukoliko Neuer ipak ne bude učestvovao na Svjetskom prvenstvu, prvi izbor Joachima Lowa će svakako biti Barcin čuvar mreže Marc-Andre ter Stegen, a društvo će mu praviti Bernd Leno i Kevin Trapp.

Malo koja reprezentacija na svijetu ima tako kvalitetnu konkurenciju na golu kao Njemačka, mada, izostanak Neuera će u svakom slučaju biti hendikep za ‘pancere’, koji će pokušati odbraniti naslov svjetskog prvaka iz Brazila.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!