NaslovnicaVijestiKakva gesta: Nećete vjerovati kod koga je završio Iniestin dres nakon jučerašnjeg...

Kakva gesta: Nećete vjerovati kod koga je završio Iniestin dres nakon jučerašnjeg El clasica!

Jučerašnji El clasico je nakon nekoliko godina prvi puta bio bez rezultatskog značaja. Barca je već osvojila naslov, Real je izborio Ligu prvaka a legenda Barcelone, Iniesta odigrao je  posljednji derbi protiv Reala u svojoj karijeri. Nakon susreta, Iniesta je dres poklonio igraču iz ekipe Real Madrida,  što je mnoge iznenadilo.

Iniestin dres

Bio je to još jedan El clasico za pamćenje, bez obzira što je bio bez rezultatskog značaja. Bila je to klasična bitka u kojoj nije bilo nedostatka provokacija, verbalnih sukoba i udaraca. Dopušteno je bilo više grube igre, što je i karakteristika ovog dvoboja. To je bio ujedno i posljednji el clasico u karijeri Andresa Inieste.

Iniesta se oprašta od Barcelone, a sa njim se oprašta i u historiji ide i jedna klupska era. Upravo zbog toga nedjeljni el clasico je bio poseban, sa još više emocija. A ako na terenu nije bilo milosti i razumijevanja, nakon utakmice, veliki suparnici iz Madrida također su se naklonili legendi Barce.

>> Barcelona dovodi novo pojačanje sa otoka: Zvijezda londonskog kluba na putu ka Nou Campu?

Trener Zidane strpljivo ga je čekao u tunelu da bi mu mogao reći zbogom, a korak dalje je otišao s dugogodišnjim rivalom i velikim prijateljem iz reprezentacije Sergijo Ramosom. Iniesta je tako poklonio dres od nedjeljne utakmice upravo Ramosu, kapitenu Reala. Dres s posvetom. “Moj poklon Sergiu, za mnoge zajedničke trenutke, kao i one kada smo bili na suprotnim stranama. Hvala ti i sretno”, napisao je Iniesta na dresu.

[su_live_koeficijenti_v2]

Ramos je fotografiran dan kasnije s trofejom koji će naći posebno mjesto u njegovoj kolekciji, a fotografiju je objavio na društvenoj mreži. “Mimo onoga što se dogodilo na terenu, nedjeljna večer će se pamtiti kao Iniestin el clasico. Mnogo ćeš mi nedostajati, prijatelju”, napisao je Ramos.

[su_cashout]

Tako je nogomet još jednom predstavljen u pravom svijetlu. Na zelenom terenu se vodi borba za život i smrt, a izvan terena među pravim sportistima vlada veliko poštovanje.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!