NaslovnicaVijestiPROVJERENI IZVORI IZ ITALIJE TVRDE: Chelsea čini sve da dovede Džeku, on...

PROVJERENI IZVORI IZ ITALIJE TVRDE: Chelsea čini sve da dovede Džeku, on želi u London, ali…

Jedna od najdužih i najzanimljivih transfer priča u ovom zimskom transfer roku je svakako saga o odlasku Edina Džeke iz Rome. Najbolji strijelac Serije A iz prošle sezone, na meti je velikana iz Londona, ekipe Chelseaja. Antonio Conte u svojim redovima želi vidjeti Edina Džeku, no zahtijevi reprezentativca Bosne i Hercegovine mogli bi biti velika prepreka.

Chelsea čini sve

Kada su iz Londona i zvanično poslali ponudu za Edina Džeku, svi smo mislili kako je realizacija transfera formalna stvar. No da ne bude tako, pobrinula se na početku ekipa Roma, koja je tražila više novca ( što su i dobili na kraju) a sada problem pravi sam igrač. Naime, Edin Džeko je u konsultaciji sa svojom porodicom odlučio da je ostanak u Rimu bolja opcija za njega, te je postavio ultimatum ekipi Chelseaja.

Kako prenosi ugledni italijanski novinar na svom twitter profilu, Gianluca Di Marzio, sve je sada na ekipi Chelseaja. Edin Džeko je u početku tražio ugovor vrijedan 7 miliona eura po sezoni, što je mnogo više nego što trenutno zarađuje u Romi, u kojoj mu ugovor važi još dvije godine.

>> Bomba iz Njemačke: Bayern Munchen prodaje jednu od najvećih zvijezda!

Problem leži u tome. što u Chelseaju Džeko traži ugovor od 3,5 godine sa platom od 7 miliona eura, a poznata praksa engleskog kluba je ta da igračima starijim od 30 godina ne nude ugovor duži od godinu dana. Kako tvrdi Di Marzio, iz Londona se povlače od transfera Džeke, dok pregovori sa Emersonom još uvijek traju.

[su_bonus]

Antonio Conte će do kraja transfer roka u svoje redove ipak pokušati dovesti napadača, a kao glavni kandidat se spominje Oliver Giroud koji ima pravo nastupa u Ligi prvaka za razliku od Džeke, koji će najvjerovatnije ostati u Romi.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!