NaslovnicaVijestiRobert Prosinečki odlučio: Iduće sedmice se sastajem sa čelnicima saveza ove reprezentacije!

Robert Prosinečki odlučio: Iduće sedmice se sastajem sa čelnicima saveza ove reprezentacije!

Robert Prosinečki odlučio: Iduće sedmice se sastajem sa čelnicima saveza ove reprezentacije! Bosna i Hercegovina, Srbija i Slovenija su trenutno bez selektora. U Hrvatskoj se još ništa ne zna zbog dodatnih kvalifikacija. Robert Prosinečki je napustio kormilo Azerbejdžana a zanimljivo je da je upravo on prva želja za selektora gotovo svake rezprezentacije iz bivše Jugoslavije. Ali izgleda da je Žuti odlučio gdje će nastaviti svoju trenersku put.

Robert Prosinečki odlučio

Čini se kako ćemo morati još sačekati za nove izbornike BiH, srpske i slovenske nogometne reprezentacije. Sedmica koja je prošla, nije nam donijelaništa novo, a više će se vjerojatno dogoditi u narednih sedam dana, I to u sva tri nogometna saveza. Slovenci su najkonkretniji te su već prošlog mjeseca obavili razgovore sa dva kandidata: Matjažom Kekom i Robertom Prosinečkim.

>> Nezamislivo se dogodilo: Mourinho ima priliku dovesti pojačanje iz snova za Manchester United

Hrvatska nogometna legenda je završila svoju avanturu na klupi u azerbajdžanske reprezentacije, nakon što su jučer iz Azrebejdžana javili kako su i zvanično raskinuli ugovor sa Prosinečkim te na njegovo mjesto postavili novog selektora, trenera Qarabaga, Gurbana Gurbanova. To je trener koji je odveo ovaj klub u grupnu fazu Lige prvaka te tako ostvario najveći uspjeh za azerbajdžanski nogomet.

[su_bonus]

Prosinečki će ostati u Bakuu do sredine decembra a do tada će već bit jasno gdje će nastaviti karijeru. “Moja kći ide u školu, koja završava ovdje 15. decembra, tako da ćemo u Bakuu biti barem do tada”, rekao je Žuti.  “Sad smo konačno uredili moj status u azerbajdžanskoj reprezentaciji, pa sam trenutno nezaposlen”, rekao je  Prosinečki.

Na pitanje da li je odlučio koji će biti njegov naredni korak i da li je bilo kontakata sa nekom od reprezentacija iz regiona, on je odgovorio: “Da, istina je da su me kontaktirali Slovenic. Sljedeće sedmice ću telefonski razgovarati sa predsjednikom njihovog saveza,  a zatim ćemo najvjerojatnije i održati sastanak u Ljubljani. Slovenija je lijepa država, tamo imam mnogo prijatelja i navijača iz vremena dok sam igrao za Olimpiju”, rekao je za kraj Robert.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!