NaslovnicaVijestiVeliki intervju - Mauricio Pochettino

Veliki intervju – Mauricio Pochettino

Ekipa koja raste već godinama. Tottenham dugo nije bolja kvalitetnija momčad, ovo je možda i najbolja momčad Spursa u ovom stoljeću. Pred sutrašnju utakmicu protiv Real Madridu u Londonu Mauricio Pochettino dao je veliki intervju za Marcu.

[su_live_koeficijenti]

Real Madrid ponovno u Londonu, no ovaj put na Wembleyu…

  • Da, bit će to zanimljiva utakmica baš kao što je bila i ona na Bernabeuu. Nije to pitanje samo tri boda, već je u pitanju i dobar imidž. Sjajna je to prilika da dokažemo koliko smo mi jaka momčad. Cilj Tottenhama ove sezone je napraviti korak naprijed i u Ligi prvaka.

Nakon utakmice protiv Liverpoola činilo se kao da se tim konačno riješio tog Wembleyovog prokletstva, a ona je uslijedio poraz od West Hama…

  • Važno je da tim ostvaruje pobjede na Wembleyu, da se tim osjeća dobro na tom stadionu te da navijači dožive lijepe trenutke tamo. Utakmica protiv Liverpoola svakako je pomogla, ali ona protiv West Hama baš i ne.

Što mislite o Realovoj premijeri na Wembleyu?

  • Vjerujem da je to motivacija i za njih. Osim što igraju Ligu prvaka i to protiv momčadi iz Premier lige, igraju u Londonu i to na velikom Wembleyu, po prvi put za njih. Bit će to sjajan doživljaj za obje momčadi.

Mnogi su Tottenhama počeli shvaćati mnogo ozbiljnije nakon utakmice u Madridu…

  • Morate igrati sjajan meč kada igrate protiv ekipe kakva je Real Madrid, najbolje ekipe na svijetu. Oni su uzeli zadnje dvije Lige prvaka i mi smo se suočili s njima u ”njihovom” natjecanju. Mi smo mlada momčad, mi skupljamo iskustva i plod našeg rada mogao se vidjeti u Madridu.

Mediju su pisali da je Pochettino dobio trenersku bitku protiv Zidanea…

  • Ne, ne, ne mislim da je to tako. Mislim da je to bila utakmica gdje smo imali podjednako prilika. Bilo je perioda utakmice kada smo bili bolji, ali i onih kada su oni bili bolji. Bila je to odlična otvorena utakmica.

Bilo je stvari kojima ste mnoge iznenadili, primjerice Llorente od prve minute…

  • To je rizik koji poduzimate kako bi iznenadili protivnika i nekada to uspije i onda je vaš potez genijalan, a ako ne uspije onda vas napadaju zbog eksperimentiranja.

Trenere se uvijek sudi na temelju njihovih rezultata, zar ne?

  • To je točno. Tko je najbolji Formula 1 vozač? Onaj koji je najbolje odvezao ili onaj s najboljim bolidom? Primjerice Fernando Alonso se stalno žali i teško mu je, ovdje je gotovo ista stvar. Hamilton je najbolji? Naravno da je, on je prvak. No, kako bi bilo da njegov bolid damo Alonsu?

Godina za godinom Tottenham se uvijek bori za naslov i nikako da uspije…

  • Bitno je da smo stalno pri vrhu. Kada sam došao u klub, cilj je bio samo da uđemo među top 4, a sada smo tamo redovito i sada su apetiti drugačiji, sada želimo naslov. To je jako važno za naglasiti, to je dokaz našeg napredovanja. Mnogo čimbenika odlučuje o tome hoćete li biti prvaci, ozlijede igrača, nedostatak sreće ponekad i slično. Svake godine sve smo bolji i ponosan sam na to.

Jeste li ponosni na to što pokazujete u Premier ligi?

  • Mi se natječemo na drugačiji način od ostalih, mi nemamo ista sredstva kao oni. Naš projekt je drugačiji, ali i dalje se ravnopravno borimo.

mauricio pochettino

Jeste li nervozni kada vaši rivali svako ljeto potroše 200 milijuna funti na pojačanja?

  • Ne, ne čini me to nervoznim. Teško je kupiti uspjeh novcem, ali vaš može itekako približiti uspjehu. Tottenham ima drugačiju klupsku filozofiju. Mi sada radimo na unaprijeđenju naše nogometne akademije, a uskoro nam stiže i novi stadion.

Je li teško zadržati igrači poput Allija i Kanea kada drugi klubovi nude tolike cifre za njih?

  • Mnoge stvari u nogometu teške su za razumijeti. Ovaj klub ima nešto posebno, ti igrači imaju usađenu tu neku emociju i nije im baš lagano kada treba napustiti klub. U nogometu sve se mijenja iz dana u dan. Nadam se da ću moći zadržati ovaj tim i da ćemo imati prilike osvojiti Premier ligu i Ligu prvaka.

A kako se osjećate kada vi čujete da vas povezuju da ćete preuzeti klupu Real Madrida u budućnosti?

  • U takvim trenucima osjećam se ponosan na svoje igrače jer oni su ti koji trče po terenu i zabijaju golove. Najbolji je osjećaj kada vidim kako cijeli taj projekt raste. Kako moji igrači postaju sve iskusniji, a na kraju želim da nas pamte i po titulu, a ne samo po lijepom nogometu.

Ronaldo je pati, ne zabija golove kao prije…

  • On je fenomen. Nekidan je dobio nagradu ‘The Best’ apsolutno zasluženo. Nego profesionalizam treba biti primjer svakom igraču. Nikada nije skrivao tajnu svoju uspjeha, ona je svima poznata, a to je rad, rad, rad i briga o svom zdravlju.

Je li i Harry Kane takav?

  • Harry je po nekim stvarima sličan Ronaldu. Shvaća koliko naporno treba raditi na sebi fizički i mentalno da bi ostavio tako velike stvari kao Cristiano.

Vjerujete mladim igračima?

  • Da, apsolutno. Volim raditi s njima, njihova želja za igrom je posebna, a lako ih je učiti nove stvari. Vjerujem im 100 posto.

Vjerujete li u titule ove sezone?

  • Da ne vjerujem, bilo bi besmislno i natjecati se. Uvijek vjerujem da Tottenham ima priliku osvajati titule.

Za kraj, kako bi definirali sebe?

  • Ja sam argentinski igrač i španjolski trener. Puno sam naučio u Španjolskoj, a moja dijecu Katalonci i Španjolci.  Volim pobjeđivati igrajući dobar nogomet. Pobjeda mi je sve.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!