Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

Celt

Moderators
  • Posts

    570
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Reputation Activity

  1. Sviđa mi se
    Celt got a reaction from JackieJack in Wisla (Poland) >> 14-15 Jan   
    A. Fannemel v R. Johansson @2,09 marathon
    U duelu dva sunarodnika uzeo sam manje iskusnog, ali trenutno boljeg. Boljeg i u generalnom poretku, i u novogodišnjoj turneju i u jučerašnjim rundama. Mislim da nema razloga za dalju analizu...
  2. Sviđa mi se
    Celt got a reaction from Analyzer in Serije   
    Taboo izašla prva epizoda, u najavi još jedna odlična serija...
  3. Sviđa mi se
    Celt reacted to FamilyGuy in NFL Playoff vikend (14.-15.01.2017)   
    NFL PLAYOFF
    Nakon wildcard utakmica prošlog vikenda dobili smo kompletnu sliku kojih 8 momčadi kreću u lov na finale NFL-a, popularni Superbowl. Utakmice u playoffu su specifične jer su četri momčadi  imali tjedan dana odmora više, nekad je taj tjedan odmora loš jer ekipa na teren izađe "zahrđalo". Četri je zanimljivih dvoboja pred nama kao i prošlog vikenda dvije se igraju u subotu, a dvije u nedelju. Prošlog vikenda imao sam pogođenih 3/4 nadam se da ću i ovog vikend makar ponoviti taj uspijeh. Sretno nam.


    Atlanta Falcons- Seattle Seahwaks
      (Subota 22.35)
    Domaći Atlanta Falconsi imati će priliku osvetiti se za poraz u regularnoj sezoni protiv Seahwksa. Igralo se 6.kolo kada su Seahwksi kao domaćini ostvarili pobjedu 26-24. Pamti se utakmica po kontraveznoj odluci suca da ne dosudi pass interference Shermana na najboljem hvataču Falconsa Julia Jonesa. Atlanta Falcons ima možda i najbolji napad lige. Napad prevođen QB Matt Ryanom prosječno postiže preko 30 poena. Regularnu sezonu Ryan je završio sa bačenih 4944yardi i čak 38 TD dodavanja. Tu je već spomenuti izvrsni Julio Jones. Ofezivna linija dobro čuva Ryana i mnogo stručnjaka Falconse vidi kao momčad koja može doći do Superbowla. Seattle Seahawksi su ove sezone podbacili ne igraju dobro kao prijašnjih sezona i Falconsi su sa pavom favoriti u ovome susretu. Obrana koja je zaštni znak Seahwksa biti će bez odličnog Earl Thomasa i on će puno nedostajati u susretu protiv odličnog quterbacka kakav je Matt Ryan. Falconsi su slabiji u obrani, dopuštaju prosječno 371 yard po utakmici. Unatoč tome napad Seahawksa nije u top5 lige kao što je to napad Falconsa. Seahwksi su prije početka sezone slovili među glavnim favoritima za superbowl no ova ekipa cijele sezone igra tek "prosječno". Na punom Georgia Domu očekujem da  Atlanta potvrdi ulogu favorita i osveti se za poraz u regularnoj sezoni.
    TIP: Falcons -4.5
    New England Patriots - Houston Texans (Nedelja 02.15)
    Nitko ne vjeruje Texansima, kladionice su ih otpisale jer je hendikep granica za ovu utakmicu postavljen na čak 16. Biti će ovo prvi puta ove sezone da će Tom Brady igrati potiv Texansa. Patriotsi su bili bez svog QB u 3.kolu kada su na krilima 3.quterbacka uništili Houston 27-0 na svome terenu. U Wildcard utakmici Texansi su iskoritili nesreću Raidersa i pobjedili ih na svome terenu 27-14. U toj utakmici Osweiler je imao 14-25 i 1TD. Prosječna utakmica ali kako je Osweiler izgledao cijelu regularnu sezonu u Houstonu mogu biti zadovoljni. New England je uživao u bye weeku. Regularnu sezonu završili su sa 14-2 zanimljivo oba poraza bila su na domaćem terenu. Tom Brady je regularnu sezonu završio sa 28 TD dodavnja i samo 2 INT. Nevjerojatno je kojom lakoćom Brady igra unatoč tome što je već u 40-oj godini. Obrana Patriotsa prima samo 15.6 poena po utakmici i po tome su najbolja obrana lige. U 40 godina  Patriotsi su četvrta momčada koja je favorizirana sa 16 ili više poena, tri momčadi su dosad taj hendikep pokrili vjerujem da su i Patriotsi sposobni za taj rezultat. Nisam ljubitelj igranja ovakvih spreadova jer lako se momčad koja vodi može opustiti i onda pobjeda koja je izgledna i uvjerljiva završi sa manjom razlikom. Patriotsi su bolji u svemu od Texansa i pobjeda Houstona ovdje bila bi veliko iznenđanje. Sve upućuje na uvjerljivu pobjedu no ja ne očekujem takav debakl Texansa. Patriotsi su imali "bye week" i mogli bi ući nešto sporije u ovaj susret. Pobjeda protiv Raidersa je upravo ono što je falilo Texansima, a to je neki pozitivni momentum jer je Osweiler pod paljbom kritika cijelu sezonu. New England ovo pobjeđuje ali ne sa više od 16 razlike (nadam se).
    TIP:Texans +16
    Kansas City Chiefs- Pittsburgh Steelers (Nedelja 19.05)
    Prva utakmica u nedelju biti će dvoboj Kansas City Chiefsa i Pittsburgh Steelersa. Chiefsi su imali bye week, a njihov trener Andy Reid stručnjak je kako iz tog bye weeka izaći odlično primljen i kako da tjedan više ne bude vjetar u prsa. Reid u svojoj karijeri ima omjer 16-2 nakon tjedan dana pauze a u playoffu  je omjer 3-0. Ove sezone gledali smo ove dvije momčadi na Heinz Fieldu, Chiefsi bi tu utakmicu htijeli zaboraviti, ali utakmica se dogodila. Steelersi su bili uvjerljivi i dobili sa čak 43-14, no to je bilo još  4.kolu. Puno se od toga promjenilo. Na domaćem terenu Chiefsi su izgubili dvije od osam utakmica. Steelersi nisu ništa lošiji u gostima upisali su pet pobjeda iz osam gostovanja. No za ovu utakmicu upitno je zdrastveno stanje Ben Roethlisbergera koji je došao na pressicu nakon utamice sa Dolphinsima ozljeđen. I dalje se ne zna koliko je ta povreda opasna no bude li Big Ben nespreman  za ovu utakmicu biti će teško Steelersima jer su Chiefsi jedna od boljih obrana lige. a napad Pittsburgha bez "Big Bena" nije ni približno tako opasan kako je s njim. Obrana Chiefsa predvodi ligu u presječnim dodavnjima što je loš znak za Ben Roethlisbergera koji je bacio ove sezone 13 INT-a. I dok je obrana Chiefsa ono čega se trebaju bojati gosti, Chiefsi se ne mogu pohvaliti svojim napadom koji vodi Alex Smith. Smith je bacio ove sezone samo 15TD dodavanja i čak 8INT. Obrana Chiefsa je nezgodna, no nije puno lošija niti obrana Steelersa. Momentum je definitivno na strani Pittsburgha koji su pobjedom protiv Dolphinsa upisali i 8. pobjedu zaredom. Reid zna izvući maksimum nakon bye weeka no bude li Roethlisberger spreman uz Bella i Browna odlična obrana Chiefsa imti će puno posla. Obrane osvajaju naslov no nešto mora odigrati i napad a ovaj predvođen Alex Smithom teško će napraviti nešto protiv obrane Steelersa koja je rapidno popravila igru u zadnjih mjesec i pol sezone. Trener Steelera Mike Tomlin izjavio je kako očekuje da "Big Ben" bude spreman bude li tako očekujem i pobjedu Steelersa.
    TIP: Steelers +2
    Dallas Cowboys- Green Bay Packers (Nedelja 22.40)
    Šlag na tortu playoff dvoboja je ova utakmica. Domaći Cowboysi su najveće iznenđanje ove sezone. Kada se uoči sezone ozljedo Tony Romo većina je ovu sezonu Cowboysa bacila u smeće no onda je sve iznenadio mladi rookie QB Dan Prescott koji igra kao iskusni quterback, pomoć ima i u izvrsnom rookie probijaču Ezikel Elliottu. Prescott je bacio 23TD i samo 4INT-a, Elliot je protrčo čak 1631 yardi i postigao 15 TD-a. Cowboysi se pokreću na snagu rookiea no rookie igrači imaju kako kaže statistika problema u playoffu. Omjer rookie QB-a protv iskusnog QB-a u playoof utakmicama je 0-5. Green Bay je uništio Giantse u wild card utakmici no obrambeni igrač Hall napravio je uslugu Cowboysima kada je ozljedio Jody Nelsona kojemu su slomljena dva rebra. Untoč tome postoje šanse da Nelson nastupi u nedelju , ipak izgledna je opcija da ce Rodgers biti zakinut za hvatača kojemu je ove sezone bacio najviše dodavanja za touchdown (14 od 40). S njim i bez njega Packersi nemaju iste šanse, ali opet govorimo o Aaron Rodgersu koji je protiv  Giansta bacio 362 yardi i 4TD dodavanja. New York Giantsi dopuštali su u regularnoj sezoni tek nešto više od 15 poena, Packersi su u nedelju postigli 38poena... Sa jedne strane imamo izvrsnog rookie QB-a kojega još nismo vidjeli kako diše u utakmici visokog uloga kao što je playoff . Sa duge strane imamo QB-a sa superbowl prstenom, ali vjerojatno bez najboljeg hvatača u momčadi. Ove sezone Cowboysi su pobjedili Packerse na Lambeu Fieldu, to je bio početak krize Packersa koji su nakon toga izgubili pet od šest utakmica (dobili su samo Bearse). Giantsi su pritiskali Rodgersa ali "hail mary" TD dodavanje sa centra igrališta na samom kraju poluvremena prelomilo je taj dvoboj.  Opekao sam se prošlog vikenda kada sam išao kontra Rodgersa, ovaj vikend ne radim tu grešku. Kldionice favoriziraju Cowboyse, no u zadnjih 7 utakmica Packersi imaju isto toliko pobjeda iskustvo Rodgersa i nedostatak istog za Prescotta moglo bi presuditi ovu utakmicu.  
    TIP:Packers + 4.5  
  4. Sviđa mi se
    Celt got a reaction from Goksim in Prijedlog za novu temu/objavljivanje parova/listica   
    Meni se svidja predlog, ali treba nam još rada i discipline da bi došlo do realizacije SK listića dana. Npr, potrebno je imati što više analiza od što više članova u što više različitih podforuma. Onda bi vremenom počeli sa vodjenjem statistike svih članova, i od onih sa najvećim procentom uspešnosti uzimati tipove za zajednički SK listić dana (tjedna).  Pak, treenutno je najbitnije da nam zaživi novi sistem funkcionisanja foruma, imo...
  5. Sviđa mi se
    Celt reacted to Goksim in Nova organizacija foruma   
    Sa prvim danom 2017. godine napravili smo reorganizaciju foruma, sa ciljem veće funkcionalnosti istoga. Vjerujemo da će nova organizacija foruma doprinjeti većoj aktivnosti članova te rezultirati većim brojem kvalitetnih analiza i informacija, što bi u konačnici trebalo rezultirati i većim brojem dobitnih listića svih nas. 
    Već duže vrijeme postoji inicijativa većeg broja članova da se forum razgrana po sportovima, a kako bi isto i realizirali željeli smo čekati određeni vremenski period, kako bi forum dovoljno narastao te kako bi svi podforumi bili aktivni. Budući da forum broji preko 6.000 članova, vjerujemo da aktivnosti foruma neće biti problem. 
    Dodani su podforumi po sportovima: NOGOMET, KOŠARKA, RUKOMET, TENIS, ZIMSKI SPORTOVI, MOTO SPORT, HOKEJ, AMERIČKI NOGOMET i OSTALO. 

    Svrha dnevne teme se i dalje neće mjenjati a novom reorganziacijom omogućujemo da se prate određena natjecanja ili da se prenose vijesti iz određenih sportova (natjecanja) te da sve bude dostupno na jednom mjestu. Naime, često smo imali problem gdje prenjeti neku vijest koja je vezana uz neku momčad ili natjecanje a nije na rasporedu danas. 
    Za analize utakmica koje se budu pisale u drugim temama, u dnevnoj temi dana odigravanja utakmice će uvijek biti dostupan naziv utakmice (natjecanja) sa linkom na analizu, tako da će i dalje sve biti pregledno i dostupno na jednom mjestu.
    Za nogometni podforum je trenutno moguće prenositi samo sportske vijesti po natjecanjima, odnosno nije moguće otvarati nove teme, kako bi se analize i dalje pisale direktno u dnevnu temu. 
    Vjerujemo u specijalizaciju, odnosno vjerujemo da svaki član ima sport(ove) ili momčad(i) koju bolje prati i poznaje a novom reorganizacijom omogućujemo članovima da nađu dio foruma koji im najbolje odgovara, te da se tamo druže sa ljudima koji prate ista natjecanja kao i oni te da u konačnici imamo kvalitetnije analize i informacije.
    Vjerujem da će se ovakav model, odnosno ovakva organizacija, pokazati kao puni pogodak, a u slučaju da neki podforumi budu izuzetno neaktivni, u što čisto sumnjamo, lako iste nakon probnog perioda maknemo.
    Nadam se da vam se nova reorganizacija, koja ne mjenja puno osim što omogućava dodatne opcije, sviđa te da ćete se potruditi povećati aktivnost foruma sada kada su blagdani i sportska stanka iza nas.
  6. Sviđa mi se
    Celt reacted to marsovacc in SK sugestije   
    ja sam za da se otvori teniski podforum. samo nebi da se otvara za sve teniske turnire posebna tema jer u nekim tjednima zna bit i po 5-6 turnira i onda bi to bilo previše nego moj je prijedlog da se za GS turnire i Masterse eventualno otvara posebna tema a ove sotale da se naprave samo ATP tema,WTA Chalanger,ITF,Davis cup,Fed cup,...
  7. Sviđa mi se
    Celt got a reaction from Lolek222 in Najdraži igrač?   
    King of the Kings, Henrik Larsson!!!
  8. Sviđa mi se
    Celt got a reaction from Goksim in Sretna nova 2017. godina   
    Takodje, želim da poželim  sve najbolje i najpre dobro zdravlje svima.
  9. Sviđa mi se
    Celt reacted to Gigi in SK sugestije   
    Dap, samo linkamo topic gdje su tipovi za taj dan u dnevne tipove, nešto slično kao što kolega @Celt zna napraviti za skijaške skokove.
    Nadam se da će barem par ljudi za početak biti zainteresirano, bitno da krenemo pa će se kasnije više ljudi uključiti.
    Bilo bi jako korisno, sve bi imali na jednom mjestu, a praktično je
  10. Sviđa mi se
    Celt reacted to Goksim in Sretna nova 2017. godina   
    'Stara', 2016. godina polako izmiče. Iza nas je puno pogođenih tipova na kladionici, veliki broj dobitnih kao i poneki gubitni listić.
    U 2016. godini bilo je svega, od fantastičnih perioda kada su gotovo svi članovi foruma uzastupno, više dana za redom, dobivali na kladionici veće iznose, do crnih serija koje su neminovne. Generalno možemo biti zadovoljni 2016. godinom u kojoj smo uživali u brojnim sportskim događajima te se zajedno na SvijetKladjenja forumu veselili dobicima na kladionici a ponekad i tugovali zbog pokojeg izgubljenog listića. Kada se podvuće crta, vjerujemo da je velika većina članova i posjetitelja SvijetKladjenja foruma kladioničarsku godinu završila u plusu a vjerujemo da će rezultati u 2017. godini biti još impresivniji te da će 2017. godina obilovati dobicima na kladionici kao i uspjesima u ostalim poljima.

    Portal i forum Svijet Kladjenja može se s ponosom pohvaliti da postoji punih osam godina uz nepromjenjenu politiku - svi tipovi i analize su besplatni, a tako će i ostati. Posjetitelji su to prepoznali te se portal nakon osnutka brzo prometnuo u najbolji i najposjećeniji nezavisni kladioničarski portal i forum u regiji. Konstantno se trudimo unaprijeđivati portal i forum, kako bi isti bio što funkcionalniji te smo sigurni da ćemo u 2017. godini opravdati vaše povjerenje, te nadmašiti očekivanja. 
    Pregled 2016. godine: Nevjerojatne stvari koje su se dogodile u svijetu sporta
    Kalendar: Najbitniji sportski događaji u 2017. godini
     Svim članovima i posjetiteljima portala i foruma želimo sretnu i uspješnu novu 2017. godinu, puno pogođenih tipova za klađenje, dobitnih listića, ugodnih druženja na SvijetKladjenja forumu, te uspjeha na svim poljima. 
    Sretnu novu 2017. godinu želi vam vaš Svijet Kladjenja!
    Veliko hvala članovima foruma na svim informacijama, mišljenjima, analizama i tipovima koje su podijelili u 2016. godini. Siguran sam da ćemo se lijepo družiti i u 2017. godini, a nadam se da ćemo se često skupa veseliti pogođenim tipovima te dobitnim listićima! Još jednom, sve najbolje u 2017. godini!
  11. Sviđa mi se
    Celt got a reaction from Goksim in Four Hills Tournament >> 30 Dec - 6 Jan   
    još jedan duel kod manjih kladionica, analize već napisane u početnim postovima...
    M. Hayboeck v S. Freund @1,85 betsson / Betsafe
    Btw, mnogo vam zavidim što ćete imati kvote u lokalnim kladionicama... ako neko slučajno primeti da ima ponuda ski skokova u nekom lokalu u Srbiji (bar za novogodišnju turneju) - neka mi obavezno javi (biće nagradjen)...
  12. Sviđa mi se
    Celt reacted to PeterPrevc in Four Hills Tournament >> 30 Dec - 6 Jan   
    da i ja dam svoj maleni obol
    ugl 4 skakonice me puno više privlače tradicijski a manje za klađenje,jer dosta je puta bilo da su favoriti zakazali i kad uzmemo u obzir 8 skokova,suce,vjetar puno je tu faktora tako da je bolje uzet kao osvajače ove sa većim kvotama tako da po meni u obzir dolaze Kraft,Hayboeck i P.Prevc(zbog velike kvote a ipak nije on anonimus neki).
    Ali ako jedan Sven Hanavald gura u prvi red Stocha to sigurno ima značajke.
    u Singlu ću uzet austrijance,a nakon treninga u Oberstdorfu ćemo bit pametniji...
    Sviđa mi se duel D.Prevc-Kraft @3,25 i Hayboeck-Kot @1 ,57
     
  13. Sviđa mi se
    Celt reacted to Goksim in Four Hills Tournament >> 30 Dec - 6 Jan   
    Evo i ponude kod bet365 
  14. Sviđa mi se
    Celt reacted to marsovacc in Four Hills Tournament >> 30 Dec - 6 Jan   
    meni je isto kao i celtu Haybowck među 3 jako dobra oklada
  15. Sviđa mi se
    Celt got a reaction from bjorn in Four Hills Tournament >> 30 Dec - 6 Jan   
    Jučer sam pročitao intervju legendarnog Sven Hannawalda, čoveka koji je jedini osvojio sve četiri skakaonice, i po njemu se kao najveći favorit izdvaja Kamil Stoch. Toliko o tome da "treba" igrati na najmanje kvote (Tande i Prevc su nagradjeni sa manjim kvotama). Nekoliko ranih opklada od mene...  
    S. Kraft winner @9.00 willhill
    S. Kraft top 3 @2.50 bet365
    M. Hayboeck top 3 @2.75 unibet
    M. Kot v S. Freund @2.10 unibet
     
  16. Sviđa mi se
    Celt got a reaction from bjorn in Four Hills Tournament >> 30 Dec - 6 Jan   
    Prema tim detaljnijim parametrima evo i kratke analize najvećih favorita...
    D. Prevc - sa pravom postavljen kao prvi kandidat za osvajanje: ubedljivo je prvi u trenutnom poretku, osvojivši 4 od 7 dosadašnjih takmičenja, ali ono što ne ide njemu u prilog jeste (ne)iskustvo. Još uvek nema 18 godina i ovo njegova tek druga turneja, možda pritisak bude preveliki teret za omalenog Domena.
    D.A. Tande - trenutno drži drugo mesto u WC-u, ali je i dalje bez pobede ove sezone (u karijeri ima tek jednu), bio je drugi tri puta. To znači sličnu situaciju kao kod mladog Slevnca: pritisak može biti odlučujući faktor, a on na sve 4 skakaonice nema bolji plasman od 10. mesta do sada u karijeri. 
    S. Kraft - kod ovog Austrijanca stanje je već drugačije, on ima osvojenu turneju i osvojene podujume na 3 od 4 novogodišnje skakaonice. I bez obzira na njegove zaista ispod-prosečne nastupe kroz nezvanična natjecanja (treninge) ove sezone, on je jedini skakač koji je svako takmičenje završio u top 10, mada nije bio bolji od 3. pozicije. 
    K. Stoch - iskusni Poljak je znatno poravio formu u odnosu na početak sezone. Ne računajući lidera, on je imao najbolje nezvanične skokove ove sezone. Ipak on je poslednjih osam sezona imao slabiji 4H plasman nego li WC plasman, i to je barijera koja mu je omogućila podijume samo u Innsbrucku.
    S. Freund - iskustvo je sigurno na njegovoj strani (ima podijume na sve četiri skakaonice), prošle godine je bio drugi. Ali posle sjajnog otvaranja sezone, on je sada u najgoroj formi od svih top 10 skakača. Njegova povreda ledja jeste zalečena, ali očigledno da mu nešto ne štima što potvrdjuju poslednji rezultati.
    M. Kot - osvajač letnjeg GP-a je takodje dobro počeo sezonu, ali u poslednje vreme kao da je u silazoj putanji što dokazuje to da je od jedini iz top 10 koji nije bio medju najboljih 10 na poslednja dva takmičenja. Tehnički (ocene na osnovu stila letenja) on je medju najboljima ove sezone, ali da li ćemu to biti dovoljno za najviši plasman...  
    M. E'bichler - Nemac je možda i najveće iznenadjenje do sadašnjeg dela sezone. Trenutno je sedmi u generalnom poretku, a njegov najbolji rezultat na ove 4 skakaonice je 30. mesto. Ove sezone je osvojio prvi podijum u karijeri i samo je jednom bio van top 10 na 7 natjecanja, ali njegovi poslednji nezvanični skokovi ne ulivaju poverenje.
    M. Fettner - austrijski šampion je sigurno iskusniji od Nemca iznad, ali takodje se čini da je u istoj formi (dosta slabiji trening rezultati u poslednje vreme). Pa i bez obzira što će imati priliku za skokove pred svojim navijačima (on je iz Innsbrucka) ne vidim da će imati velike šanse za vrhunske rezultate na turneji. 
    M. Hayboeck - nezasluženo na tek devetoj poziciji (zbog jednog lošeg plasmana kada mu je trebao poen za prolazak u drugu seriju). Posle lošeg početka sezone, usudio bi se reći da je on sada u najboljoj formi uz malog Prevca. Takodje zadnje dve turneje je završavao na drugom i trećem mestu, a na 6 od 7 turneja je završavao kao bolje plasirani nego što je bio u Svetskom kupu.
    A. Kofler - uz sunarodnika Krafta on je jedini iz ove grupe takmičara već osvajao turneju. Takodje ima osvojene podijume sa sve četiri skakaonice, ali teško da će uspeti da održi konstantnu formu uz godine koje ima. Upravo takvi i jesu njegovi skokovi ove sezone, nekonstantni.
  17. Sviđa mi se
    Celt got a reaction from Goksim in Four Hills Tournament >> 30 Dec - 6 Jan   
    Prema tim detaljnijim parametrima evo i kratke analize najvećih favorita...
    D. Prevc - sa pravom postavljen kao prvi kandidat za osvajanje: ubedljivo je prvi u trenutnom poretku, osvojivši 4 od 7 dosadašnjih takmičenja, ali ono što ne ide njemu u prilog jeste (ne)iskustvo. Još uvek nema 18 godina i ovo njegova tek druga turneja, možda pritisak bude preveliki teret za omalenog Domena.
    D.A. Tande - trenutno drži drugo mesto u WC-u, ali je i dalje bez pobede ove sezone (u karijeri ima tek jednu), bio je drugi tri puta. To znači sličnu situaciju kao kod mladog Slevnca: pritisak može biti odlučujući faktor, a on na sve 4 skakaonice nema bolji plasman od 10. mesta do sada u karijeri. 
    S. Kraft - kod ovog Austrijanca stanje je već drugačije, on ima osvojenu turneju i osvojene podujume na 3 od 4 novogodišnje skakaonice. I bez obzira na njegove zaista ispod-prosečne nastupe kroz nezvanična natjecanja (treninge) ove sezone, on je jedini skakač koji je svako takmičenje završio u top 10, mada nije bio bolji od 3. pozicije. 
    K. Stoch - iskusni Poljak je znatno poravio formu u odnosu na početak sezone. Ne računajući lidera, on je imao najbolje nezvanične skokove ove sezone. Ipak on je poslednjih osam sezona imao slabiji 4H plasman nego li WC plasman, i to je barijera koja mu je omogućila podijume samo u Innsbrucku.
    S. Freund - iskustvo je sigurno na njegovoj strani (ima podijume na sve četiri skakaonice), prošle godine je bio drugi. Ali posle sjajnog otvaranja sezone, on je sada u najgoroj formi od svih top 10 skakača. Njegova povreda ledja jeste zalečena, ali očigledno da mu nešto ne štima što potvrdjuju poslednji rezultati.
    M. Kot - osvajač letnjeg GP-a je takodje dobro počeo sezonu, ali u poslednje vreme kao da je u silazoj putanji što dokazuje to da je od jedini iz top 10 koji nije bio medju najboljih 10 na poslednja dva takmičenja. Tehnički (ocene na osnovu stila letenja) on je medju najboljima ove sezone, ali da li ćemu to biti dovoljno za najviši plasman...  
    M. E'bichler - Nemac je možda i najveće iznenadjenje do sadašnjeg dela sezone. Trenutno je sedmi u generalnom poretku, a njegov najbolji rezultat na ove 4 skakaonice je 30. mesto. Ove sezone je osvojio prvi podijum u karijeri i samo je jednom bio van top 10 na 7 natjecanja, ali njegovi poslednji nezvanični skokovi ne ulivaju poverenje.
    M. Fettner - austrijski šampion je sigurno iskusniji od Nemca iznad, ali takodje se čini da je u istoj formi (dosta slabiji trening rezultati u poslednje vreme). Pa i bez obzira što će imati priliku za skokove pred svojim navijačima (on je iz Innsbrucka) ne vidim da će imati velike šanse za vrhunske rezultate na turneji. 
    M. Hayboeck - nezasluženo na tek devetoj poziciji (zbog jednog lošeg plasmana kada mu je trebao poen za prolazak u drugu seriju). Posle lošeg početka sezone, usudio bi se reći da je on sada u najboljoj formi uz malog Prevca. Takodje zadnje dve turneje je završavao na drugom i trećem mestu, a na 6 od 7 turneja je završavao kao bolje plasirani nego što je bio u Svetskom kupu.
    A. Kofler - uz sunarodnika Krafta on je jedini iz ove grupe takmičara već osvajao turneju. Takodje ima osvojene podijume sa sve četiri skakaonice, ali teško da će uspeti da održi konstantnu formu uz godine koje ima. Upravo takvi i jesu njegovi skokovi ove sezone, nekonstantni.
  18. Sviđa mi se
    Celt got a reaction from Goksim in Four Hills Tournament >> 30 Dec - 6 Jan   
    Jučer sam pročitao intervju legendarnog Sven Hannawalda, čoveka koji je jedini osvojio sve četiri skakaonice, i po njemu se kao najveći favorit izdvaja Kamil Stoch. Toliko o tome da "treba" igrati na najmanje kvote (Tande i Prevc su nagradjeni sa manjim kvotama). Nekoliko ranih opklada od mene...  
    S. Kraft winner @9.00 willhill
    S. Kraft top 3 @2.50 bet365
    M. Hayboeck top 3 @2.75 unibet
    M. Kot v S. Freund @2.10 unibet
     
  19. Sviđa mi se
    Celt reacted to FamilyGuy in NBA - Nedelja 25.12.2016.   
    Sretan Božić svima. 
    Najpopularniji dan NBA regularne sezone kada nas NBA "časti" sa pet utamica.  Pa krenimo redom. 
    NY Knicks-Boston Celtics
    Današnji program utakmicom u MSG-u otvaraju domaći NY Knicksi (16-13) protiv gostujućih Boston Celticsa(17-13). "Velika trojka" New Yorka Anthony,Porzingis i Rose nakon nešto lošijeg ulaska u sezonu uhvatili su dobar ritam, a posebno su dobri u MSG-u gdje drže omjer 11-4. Celticsi su nezgodni i u gostima, momčad Brad Stevensa van svoje dvorane drži omjer 11-7. Najvažnija vijest za domaću momčad je potvrda da će Porzingis biti spreman za ovaj susret tako da će New York Knicksi u punom sastavu tražiti "revanš" za uvjerljiv poraz kod Celticsa 115-87. Utakmica koja je obilovala nervozom sa strane momčdi Knicksa, gostujući sastav dobio je čak šest tehničkih faulova, uz to je i Anthony isključen u 2.četvrtini utakmice. Boston je porazom kod kuće od Oklahome prekinuo niz od četri pobjede i večeras žele započeti novi niz. Isaiah Thomas nakon što se oproravio od ozljede igra jako dobro, u zadnjih pet utakmica prosječno ubacuje 31 poen. Boston Celticsi su blagi favoriti u ovome susretu no teško mi je tek tako otpisati Knickse koji na svome parketu ove sezone izgledaju jako dobro. Biti će ovo zanimljiva utakmica u kojoj nije nemoguće da ako ne pobjede Knicksi barem ni ne izgube prevlikom rzalikom. 
    TIP:NY Knicks +2,5
    Cleveland Cavs-Golden State Warriors 
    Derbi dana je remtach prošlogodšnjeg finala. Svi znamo na koji način su Cavsi došli do njega i sve to dodatno će motivirati Warriorse u ovome susretu. Obje momčadi igraju odličnu košarku. Cavsi na svome parketu imaj omjer 15-2, Warriosi u gostima također na omjeru 15-2. Sudar ovih dviju momčadi postao je pravi rivalitet i vjerojatno najava NBA finala ove sezone što bi bio prvi puta u NBA povijesti da tri puta zaredom budu iste momčadi u finalu. No idemo redom, obje momčadi su jake i obje momčadi imaju 50-50% za ostvariti pobjedu u ovome dvoboju. Warriorsi su favoriti po kladionicama, a bili su sjetimo se i u finalu prošle godine. Cleveland je danas u boljoj situaciji jer igra pred domaćom publikom, ali to je samo mala prednost. Teško je otpisati momčad koja u svojim redovima ima Steph Currya, Kevin Duranta i Klay Thompsona. Green se vraća u momčad kod Warriorsa, dok će Cavsi biti bez J.R Smitha. Iako mediji pumpaju atmosferu uoči ovog dvoboja i iz tabora i jedne i druge momčadi smiruju tenzije i najvljuju ovaj susret kao još jednu utakmicu u regularnoj sezoni. Teško je predvidjeti pobjednika u ovome susretu, kad bih birao igrao bi na pobjedu Warriosa.  Vjerujem da će Kevin Durant biti prevaga u ovome dvoboju, najbolji je strijelac ekipe sa 25,9 poena. Veći "pritisak" je na strani Warriorsa koji su prokockali prednost u finalu, dolaskom Kevin Duranta postali su prkatički najomraženija momčad lige i   mislim da je to motiv momčadi Steve Kerra kojima bi ova pobjeda značila puno više nego eventualni poraz Cleveland Cavsa koji su svoju kvalitetu pokazali osvajanjem prstena u finalu.
    TIP: Warriors -3 
    San Antonio Spurs- Chicago Bulls
    Nakon derbija večeri, na rasporedu je nešto blaža utakmica. Domaći San Antonio Spursi prvi puta će igrati božičnu utakmicu nakon 20 godina, a da u rosteru nema Tim Duncana. Ugostiti će u svome AT&T centru Chicago Bullse koji će predvođeni Dwayne Wadeom pokušati pokvariti Božić. Spursi (24-6) na svome parketu imaju omjer 8-4. Čudno je za ekipu Gregg Popovicha da su na startu ove sezone neuverljivi u svojoj dvorani no lijek za to su današnji gosti. Chicago Bullsi(14-15) na gostovanjima imaju omjer 6-9. i u Teksas dolaze sa dva vezana poraza. Zanimljiv podatak je i taj kako su Bullsi izgubili zadnjih četri gostujućih utakmica i sva četri poraza bila su dvocifrene razlike. Chicago je na svome parketu prije 10tak doana slavio protiv Spursa 95-91, nakon te utakmica dobili su samo dvije od sedam utakmica. Spursi su predvođeni Leonardom i njegovih 33 poena projurili Portlandom i u drugoj utakmici b2b upisali pobjedu 110-90. Kladionice uvelike favoriziraju Spurse. Hendiekp je 9 što i nije takvo iznenđanje jer Bullsi u gostima u zadnjih nekoliko utakmica izgledaju neuvjerljivo. Za očekivati je puno koševa Leonarda sa strane Spursa, te Butlera iz redova Bullsa. Butler će držati uz pomoć Wadea Bullse u utakmici no na kraju ipak očekujem da se Spusri odljepe i na Božić upišu uvjerljivu pobjedu i Chicagu nanesu novi poraz od barem 10 razlike na gostovanju. 
    TIP: Spurs -9
    OKC Thunder- Minnesota Timberwolves 
    Ovo mi djeluje kao najlakša utakmica za prognozirati. OKC (18-12) ugoščuje talentiranu momčad Timberwolvesa (9-20). Talentirana i mlada momčad no jednostavno fali im još malo iskutva da mogu dobiti najbolje momčadi lige. Dolazak Tom Thibodeaua nije od ove ekipe stvorio kalibar playoff momčadi, ali je na dobrome tragu. Biti će ovo utakmica u kojoj će Westbrook ponovno imati svoj show i koji nakon odlaska Duranta ima očekivano odriješene ruke u momčadi. Pobjedom protiv Celticsa sa ubačenih 46 poena upisao je treću utakmicu zaredom sa 40+ poena. Nestvarne brojke koje ove sezone Westbrook postiže mogao bi nastaviti i večeras jer Timberwolvesi su skup dobrih pojedinaca (Towns,Wiggins,Lavine) od koje Thibodeau nikako da stvori momčad. Ove sezone ove momčad su već igrali u Oklahomi i Thunderi su dobili susret sa 112-92. Westbrook sa još jednom nestvarnom partijom voditi će Oklahomu do pobjede u hendikepu. 
    TIP: Thunder -5.5
    LA Lakers- LA Clippers
    Za kraj večeri gradski derbi. Unazad par godina ostali smo uskraćeni za pravi derbi dviju jakih momčadi iz LA. U zadnjih 13 susreta, 12 su otišla na stranu Clippersa(22-9).  Lakersi(11-22) su u rebuildng fazi, iako su krenuli dobro u sezonu sa novim trenerom Luke Waltonom, unazad par utakmica pokvarili su dobar početak sezone. Biti će ovo Lakersima prva domaća utakmica nakon dugog road tripa i učinka 1-6. Sreća za Lakerse je ta što su  Clipersi u problemima i to zbog ozljeda dvojice najboljih igrača Chris Paula i Blake Griffina. Blake Griffin biti će "out" najmanje mjesec dana, Paul je odmarao protiv Dallasa u utakmici koju su Clippersi izgubili, a za današnji susret je upitan. Kod domaće momčadi Lou Williams je najbolji strijelac sa 18,9 poena no i on se nije proslavio u uvjerljivom porazu kod Orlanda 110-90 gdje je šutirao  samo 3-11. Klupa Clippersa dala je veliki doprinos u porazu od Dallasa, ubacili su 52 poena od ukupnih 88. Izgubljene lopte presudile su utakmicu jer je momčad Doc Riversa izgubila čak 20 lopti. Prošlog Božića Clippersi su upisali pobjedu 94-84. Unatoč tome što neće biti Griffina, a i Paul je upitan Clippersi djeluju kvalitetnije od Lakersa. Ovo je gradski derbi i Lakersi neće tek tako pustiti Clippersima novu pobjedu, ali ipak klupa Clippersa je veika prednost, uz to ne očeujem da će LA Clippersi ponovno gubiti toliko lopti kao protiv Mavsa stoga predviđam relativno laku pobjedu dovoljnu da pokrije ovaj hendikep. 
    TIP:LA Clippers -6.5
     
  20. Sviđa mi se
    Celt got a reaction from bjorn in Four Hills Tournament >> 30 Dec - 6 Jan   
    To je trenutni top 10 skakača ove sezone i tu treba tražiti kandidate za najviši plasman na turneji, uz još eventualno (trenutno uspavanog) Petera Prevca. Na gornjoj slici možete videti samo osvojene poene takmičara do sada, ali kroz sledeći grafički prikaz možete videti mnogo detaljniju analizu top 10 takmičara.
     
  21. Sviđa mi se
    Celt got a reaction from Goksim in Four Hills Tournament >> 30 Dec - 6 Jan   
    "Četiri skakaonice" ili "Novogodišnja turneja" je highlight sezone ski skokova (poput Lige Prvaka u nogometu) gde su svi učesnici maksimalno motivisani. Održava se po 65. put i sastoji se iz četiri natjecanja, s'tim da su prva dva u Nemačkoj, a druga dva u Austriji. Konačni plasman se obračunava sabiranjem osvojenih poena sa svih takmičenja, za razliku od odredjivanja poretka u Svetskom Kupu. Takodje je drugačiji sistem ulaska u finalnu rundu: gde ide 25 pobednika duea + 5 najboljih gubitnika iz prve runde (lucky losers).
  22. Sviđa mi se
    Celt got a reaction from Gigi in Four Hills Tournament >> 30 Dec - 6 Jan   
    "Četiri skakaonice" ili "Novogodišnja turneja" je highlight sezone ski skokova (poput Lige Prvaka u nogometu) gde su svi učesnici maksimalno motivisani. Održava se po 65. put i sastoji se iz četiri natjecanja, s'tim da su prva dva u Nemačkoj, a druga dva u Austriji. Konačni plasman se obračunava sabiranjem osvojenih poena sa svih takmičenja, za razliku od odredjivanja poretka u Svetskom Kupu. Takodje je drugačiji sistem ulaska u finalnu rundu: gde ide 25 pobednika duea + 5 najboljih gubitnika iz prve runde (lucky losers).
  23. Sviđa mi se
    Celt got a reaction from bjorn in Four Hills Tournament >> 30 Dec - 6 Jan   
    "Četiri skakaonice" ili "Novogodišnja turneja" je highlight sezone ski skokova (poput Lige Prvaka u nogometu) gde su svi učesnici maksimalno motivisani. Održava se po 65. put i sastoji se iz četiri natjecanja, s'tim da su prva dva u Nemačkoj, a druga dva u Austriji. Konačni plasman se obračunava sabiranjem osvojenih poena sa svih takmičenja, za razliku od odredjivanja poretka u Svetskom Kupu. Takodje je drugačiji sistem ulaska u finalnu rundu: gde ide 25 pobednika duea + 5 najboljih gubitnika iz prve runde (lucky losers).
  24. Sviđa mi se
    Celt got a reaction from Goksim in Vaše strategije kladenja...   
    Dobrodošao na forum. 
    Slabo sam radio sa sistemima, al' matematički "trebaju" ti kvote od 2,73 u proseku za taj odnos.
  25. Sviđa mi se
    Celt reacted to Nbafan in NBA - Utorak 20.12.2016.   
    D. Cousins 28,5 više HL
    - 90% da neće igrati R. Gay i manje bitan O. Casspi znači Cousinsov usage rate će opet biti 40-45%
    - Portland uz opčenito lošu obranu, najgore brani centra u ligi (znamo da rođo može zabiti i tricu, sve ovlasti ima)
    - Bolje partije pruža doma 30,2 PPG (2 poena više od prosjeka)
    - Što se tiče forme u zadnjih 5 utakmica je na prosjeku od 26 poena s tim da su igrali protiv Memphisa 22 poena i Utah 16 poena što nije relevantno za ovaj pick pošto su to ekipe koje najbolje brane centra. 
    Znači zadnjih 5 bez Memphisa i Utah bi ovako izgledalo: 36 vs NYK, 24 vs Dallas, 28 vs NYK, 31 vs LAL i zadnja 33 vs Dallas. Prosjek 30,4 (to je granica koju sam i očekivao)
    Kopkao me taj BO jer je ipak Portland kvalitetnija ekipa od Sacramenta, ali onda sam pogledao njihove utakmice u gostima i vidio da u zadnjih 10 imaju samo 2 pobjede. Prije 10 tekmi protiv lošeg Brooklyna 20 razz i prije 7 tekmi protiv Chicaga 2 razz. Smatram da je ovo value za odigrat jer će se Kingsi sigurno držat do zadnje četvrtine. Lp i sretno ko prati 
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use