Kansas City Royals – Detroit Tigers; 30.04.2015 MLB

DETROIT JE FAVORIT U DIVIZIJI, NO KANSAS NE MISLI TAKO

Za one koji ne znaju, Kansas City (14-7) je ekipa koja je prošle godine igrala finale MLB-a, s time da su do finala došli bez poraza u doigravanju, no na koncu im je ponestalo snage te je San Francisco podigao pehar. Danas je Kansas vrlo slična ekipa toj ekipi koja je došla do finala. Igraju jako dobro, još su žilaviji, konstantno su u nekom konfliktu sa ostalim ekipama te tako nešto pruža dodatnu draž ovoj igri.

Ponekad je teško I ne znate što napraviti, no upravo su se u takvim situacijama moji momci pokazali najjačima. Uvijek smo bili skupa I uvijek smo reagirali skupa na naše poteškoće, tako smo I došli do ovdje gdje smo sada – rekao je menadžer Kansasa Ned Yost.

OTVORITE RAČUN NA BET365 KLADIONICI, NAPRAVITE DEPOZIT, TE GLEDAJTE SVE UTAKMICE MLB-A UŽIVO POTPUNO BESPLATNO!!!

Detroit (15-7) je ne samo najjača ekipa u svojoj diviziji, već su I jedna od najjačih u kompletnoj ligi. Mogu se pohvaliti sa sjajnom udaračkom linijom koja odrađuje fenomenalan posao, a predvođena je sa jednim od najboljih udarača današnjice Miguelom Cabrerom. Što se tiče startnih bacača oni su nekako rezervirano krenuli I nisu došli do one prave razine, posebno njihova dva najzvučnija imena David Price I Anibal Sanchez.

Apr 15, 2015; Pittsburgh, PA, USA; Detroit Tigers starting pitcher Alfredo Simon throws against the Pittsburgh Pirates during the first inning at PNC Park. Mandatory Credit: Charles LeClaire-USA TODAY Sports
Apr 15, 2015; Pittsburgh, PA, USA; Detroit Tigers starting pitcher Alfredo Simon throws against the Pittsburgh Pirates during the first inning at PNC Park. Mandatory Credit: Charles LeClaire-USA TODAY Sports

Jedan bacač koji nije bio u prvom planu je iskočio u prvi plan I pokazao se sjajnim. On je Alfredo Simon (4-0; 1,65 era) I još uvijek nema poraz u dresu Detroita. Simon je u četiri starta ove sezone dopustio samo pet runova, a u zadnja tri starta tek dva runa.

On je doista pokazao veliku sposobnost na moundu. Ima odličnu kontrolu sa kojom dominira protiv udarača, a njegov sinker pitch odrađuje sjajan posao I forsira jako puno groundoutova – kratko je pohvalio svog bacača menadžer Brad Ausmus.

Simon je I prošlu sezonu bio izuzetno kvalitetan kada je u dresu Cincinnati Redsa upisao 15-10 omjer uz jako dobar 3,44 era. Kroz svoju karijeru je također bio uspješan protiv Royalsa sa 3-1 omjerom I 3,18 era.

Domaćini će lopticu u ruku dati ljevorukom mladiću Danny Duffyu (1-0; 4,15 era) koji kako sezona odmiče baca sve bolje I bolje. U zadnjem startu je pokazao najbolje od sebe u ovoj sezoni kada je protiv ekipe Chicaga dopustio samo šest hitova bez ijednog runa. Kao ljevoruki bacač je izuzetno dominantan protiv ljevorukih udarača, no kako je sastav Detroita “teška artiljerija” gdje su gotovo svi dešnjaci onda Duffya očekuje jako težak posao. Protiv Detroita u karijeri upisuje 1-6 omjer uz 3,42 era.

NOTES:

Z10: 3-7

KC Z10: 6-4

DET Z10: 5-5

KC prosjek runova: 5,37

DET prosjek runova: 5,06

[touchcarousel id=’2′]