NaslovnicaVijestiIz Boce Juniors poručili Arsenalu: Pošaljite 35 miliona eura i vaš je!

Iz Boce Juniors poručili Arsenalu: Pošaljite 35 miliona eura i vaš je!

Prema pisanju engleskih i argentinskih medija, trener Arsenala Arsene Wenger planira dovesti mladog napadača Boce Juniors Cristiana Pavona kao zamjenu za Alexisa Sancheza, koji će uskoro napustiti klub.

Pavon odlazi u Arsenal za 35 miliona

Sanchez još uvijek sa ‘Topnicima’ nije produžio ugovor, koji mu ističe na kraju sezone, a prema svemu sudeći, karijeru će nastaviti u Manchester Cityju kod svog bivšeg trenera Pepa Guardiole. ‘Građani’ će za njega platiti oko 30 miliona funti, a transfer bi trebao biti potvrđen u narednih nekoliko dana.

Na pitanje novinara da li je Arsenal poslao ponudu za Pavona, predsjednik argentinskog kluba Daniel Angelici rekao je: “Klub nije dobio nikakvu ponudu za Pavona. Ukoliko netko ne plati njegovu otkupnu klauzulu od 35 miliona eura, mislim da on nigdje ne ide ove godine.”

Angelici je smiren i ne boji se mogućeg odlaska jedne od najvećih zvijezda njegovog kluba: “Kada je potpisivao novi ugovor prošlog ljeta, rekao sam mu da bih volio da ostane barem do Kupa Libertadores, te sam mu obećao kako nakon toga nećemo kočiti razvoj njegove karijere.”

21-godišnjak je imao brojne ponude europskih klubova, ali je odlučio produžiti ugovor sa Bocom do ljeta 2022. godine.

“Odlučili smo mu ponuditi novi, dobar ugovor kako bi se osjećao ugodno. Njegova otkupna klauzula od 35 miliona eura me čini sretnim, jako sam zahvalan.”

[su_bonus]

Pavon, koji je u Bocu Juniors stigao 2014. godine iz Talleres de Cordobe, postigao je tri gola i podijelio šest asistencija u 12 ligaških nastupa u dresu trenutno vodećeg tima u argentinskom prvenstvu ove sezone. On je također nedavno debitovao i za reprezentaciju Argentine na prijateljskoj utakmici protiv Rusije, te bi se mogao naći na Sampaolijevom spisku putnika za Svjetsko prvenstvo.

“Imam osjećaj da će Pavon ići na Svjetsko prvenstvo, ali to ovisi o Sampaoliju”, rekao je Angelici za kraj.

Arsenal je trentuno šestoplasirani na tebli Premier lige sa 39 osvojenih bodova iz 22 odigrane utakmice. U sljedećem kolu, koje je na rasporedu ovog vikenda, ‘Topnici’ će gostovati kod Bournemoutha.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!