NaslovnicaVijestiSouthamptonova ekipa od 300 milijuna funti: Liverpool im je do sada platio...

Southamptonova ekipa od 300 milijuna funti: Liverpool im je do sada platio oko 147 milijuna

Southampton ima 75 milijuna razloga za veselo dobro jutro nakon prodaje braniča Virgil van Dijka u Liverpool. Redsi su potvrdili sporazum za bivšeg igrača Celtica u srijedu navečer, dovodeći do kraja transfer sagu koja se već mjesecima pomiče po medijima.

Southamptonova ekipa

Ne samo da je Van Dijk postao najskuplji branič svih vremena, već se pridružio i ekskluzivnom klubu igrača koje je Southampton prodao najvećim klubovima u Europi.

Zapravo, Saintsi su zaradili oko 300 milijuna funti od prodaje igrača u posljednjim sezonama, a veliki komad je stigao do Liverpoola.

Najveći igrač je bio Gareth Bale, koji se 2007. pridružio Tottenhamu kada su sveci bili u Championshipu, a naknada je bila od 10 milijuna funti.

Nažalost za njih, nije bilo prodajne klauzule, a Velški napadač je postao najskuplji igrač na svijetu 2013. godine, pridruživši se Real Madridu za 82 milijuna funti.

[su_live_koeficijenti]

Unatoč tom nedostatku, Southampton je zaradio dosta novca na zvijezdama, uključujući i ponovno dobijanje velikih iznosa novca od Liverpoola.

Klub sa Merseysidea je kupio Nathaniel Clyne u 2015. godini za 12.5 milijuna funti, 25 milijuna za Adam Lallanu 2014. godine i 34 milijuna funti za Sadio Manea 2016. godine, sa ukupnim iznosom od gotovo 72 milijuna funti na račun Southamptona.

Tottenham je nakon uspješnog transfera sa Baleom, ponovno kupovao od Southamptona, gdje su potrošili oko 11.5 milijuna funti za bivšeg Ajaxovog braniča Tobyja Alderweirelda i 11 milijuna funti za Victora Wanyamu. Ranije ove go dine, Mauricio Pochettino se još jednom vratio kako bi privukao Paulo Gazzingu u svoj klub.

[su_bonus]

Ne treba zanemariti ni kupovinu Luke Shawa, jednog od najskupljih tinejdžera u 2014. godini kada se preselio na Old Trafford za 25 milijuna funti.

Arsenal je 2006. godine započeo zabavu, kada su doveli 16-godišnjeg Theo Walcotta za oko 12 milijuna funti, a Alex Oxlade-Chemberlain došao je za 15 milijuna u 2011. godini.

Nevjerojatan broj prodanih igrača Southamptona i zarada od 300 milijuna funti tijekom posljednjih godina je zaista fenomenalna.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!