NaslovnicaVijestiBonucci objasnio uzrok poraza protiv Arsenala

Bonucci objasnio uzrok poraza protiv Arsenala

Kapetan rossonera Leonardo Bonucci objasnio je uzrok poraza protiv Arsenala u prvoj utakmici osmine finala Lige Europe protiv Arsenala na San Siru.

Izabranici Gennara Gattusa prekinuli su niz od 13 utakmica bez poraza u svim natjecanjima i izgubili na San Siru od Arsenala golovima Henrika Mkhitaryana i Aarona Ramseyja.

Premda je Milan bolje otvorio utakmicu, gosti su prvi zaprijetili. Armenac Henrikh Mkhitaryan je u osmoj minuti pucao s lijeve strane, ali je pogodio vanjski dio mreže.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

No, sedam minuta kasnije isti je igrač doveo Gunnerse u vođstvo. Sjajno je prošao po lijevoj strani i pucao, a lopta je pogodila Bonuccija i završila pod prečku za vodstvo Arsenala.

Milan je mogao izjednačiti u 43. minuti, no Bonucci je nakon kornera poslao loptu pored gola. U 45. minuti Mkhitaryan je nakon brze kontre uzdrmao vratnicu, no minutu kasnije gosti su zabili i drugi gol.

Mesut Ozil je sjajno uposlio Aarona Ramseya koji je zaobišao Gianluigija Donnarummu i zabio za 2:0. U drugom poluvremenu Milan se trudio, ali domaćin nije uspio zabiti pogodak.

Pochettino otkrio šta se dešavalo u pozadini susreta i šokirao sve: Juve je uradio OVO i zbog toga su prošli DALJE!

Jose Mourinho u stalnom kontaktu sa zvijezdom Barcelone: Na ljeto ga dovodi u Manchester United

Kapetan nogometaša Milana Leonardo Bonucci kaže da je momčad bila uplašena u duelu protiv Gunnersa u prvoj utakmici osmine finala Lige Europe.

“Nismo imali pravi mentalitet, loše smo ušli u utakmicu. Bili smo pomalo uplašeni, mlada je ekipa. Nadam se da smo naučili lekciju. Arsenal ima veliku kvalitetu, a mi smo pravili mnogo grešaka. Moramo biti pametniji i da prihvatimo odgovornost”, rekao je Bonnucci za Sky Italy.

Talijanski reprezentativac ne gubi nadu da Milan može nadoknaditi zaostatak u uzvratu na Emiratesu.

[su_no1_for_tennis]

“Bit će jako teško, idemo dati sve od sebe. Sve je moguće u nogometu, moramo pozitivno razmišljati. Ukoliko odigramo u Londonu kao u drugom poluvremenu možemo da se izvučemo”.

Bonuccijev partner Alessio Romanjoli priznao je da Milan nije bio dovoljno konkurentan Arsenalu.

“Sitnice su otišle na njihovu stranu. Primili smo dva glupa gola i na kraju je to donijelo loš rezultat. U uzvratu nemamo što izgubiti, trudićemo se unijeti neizvjesnost”, naveo je Romagnoli.

Uzvrat u Londonu utakmice osmine finala Lige Europe igra se sljedećeg četvrtka na Emiratesu od 21.05h


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.
.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!