NaslovnicaVijestiDanas jedan od najboljih vratara Premier lige, a nekada veznjak!

Danas jedan od najboljih vratara Premier lige, a nekada veznjak!

Mnogi vrhunski vratari započeli su karijeru kao igrači u polju, a takav je slučaj i sa jednim od najboljih vratara Premier lige, koji je nekada bio igrač sredine terena.

Golman Manchester Cityja Brazilac Ederson uvjeren je da ne bi imao problema da igra i u veznom redu na utakmicama Premier lige jer je u mlađim selekcijama Benfice pokrivao tu poziciju.

Ederson je ljetos prešao iz Benfice u City za 40 milijuna eura i u debitantskoj sezoni na Otoku pokazao zavidne vještine sa loptom kojima ne raspolaže veliki broj golmana danas.

[su_premierleague]

“U mladom timu Benfice često sam igrao na sredini terena ukoliko je nedostajao neko sa te pozicije i nikad se nisam obrukao. Ako bude bilo potrebno spreman sam i sada da se prihvatim izazova, mada to neće biti lak zadatak, naročito u Premier ligi”, izjavio je Ederson za magazin “4-4-2”.

Osim toga, otkrio je i kako je dobar izvođač slobodnih udaraca, iako je svjestan da je u Cityjevoj hijerarhiji daleko pri dnu liste.

NEVJEROJATAN TRANSFER NA POMOLU: Chelsea na ljeto dovodi pojačanje od 80 milijuna funti iz Barcelone

Mourinho rekao Real Madridu koja tri igrača želi u zamjenu za David De Geu

“Dosta je dobrih igrača u timu koji su ispred mene”, odgovara uz smijeh Ederson.

“Uvijek sam bio dobar sa loptom u nogama, i to mi pomaže tokom utakmica. Mislim da je to prirodan talenat.”

[su_bet365_app]

“Postigao sam par golova iz slobodnih udaraca, iako u početku nisam htio da ih izvodim, ali jedan od mojih trenera me je nagovorio da pokušam. Onda sam zabio nekoliko puta i sve se promijenilo, ali ne radim to više. City ima mnogo specijalista za slobodnjake”, rekao je brazilski vratar.

Ederson je pre Benfike kratko igrao za portuglaske klubove Ribeirao i Rio Ave, a ove sezone je odlično branio na 25 utakmica za “građane”.

U oktobru je protiv Čilea debitovao za reprezentaciju Brazila, što mu je jedini meč do sada za nacionalni tim.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!