NaslovnicaVijestiDortmund dobio službenu ponudu za Aubameyanga!

Dortmund dobio službenu ponudu za Aubameyanga!

Njemački klub saopštio da je dobio službenu ponudu za Aubameyanga, koji je sve bliži selidbi u Arsenal u ovom prijelaznom roku.

Nogometni klub Borussia iz Dortmunda saopštio je da je dobio ponudu od engleskog Arsenala za svog napadača Pierrea-Emericka Aubameyanga.

Klub iz Dortmunda nije naveo finansijske detalje, a magazin Kicker prenio je da je za 28-godišnjeg reprezentativca Gabona ponuđeno 50 milijuna eura. Navodi se da ta suma nije prihvatljiva njemačkom klubu.

[su_premierleague]

“Dobili smo prvu ponudu Arsenala za Pierrea-Emericka Aubameyanga”, rekao je izvršni direktor Borussie Dortmund Hans Joachim Watzke.

Aubameyang je ove sezone u 23 utakmice postigao 21 gol u svim natjecanjima, a ukupno 141 za klub iz Dortmunda. On nije igrao u poslednje dvije prvenstvene utakmice. U prošloj sezoni je bio najbolji strijelac Bundeslige sa 31 golom.

Transfer glasine: Još jedan Premierligaš želi Balea, Chelsea želi igrača Bayerna, Džeko dogovorio sve sa novim klubom

Sjedi na tribinama posljednjeg tima u drugoj ligi, i za to zarađuje 4 milijuna godišnje!

Aubameyang je ove sezone u dva navrata bio suspendiran iz disciplinskih razloga, a prošle sedmice sportski direktor Michael Zorc rekao je da napadač “nije dovoljno koncentrisan da bi igrao”.

Aubameyangu ugovor s Borussijom istječe na ljeto 2021. godine, ali je sve nezadovoljniji statusom u klubu, za koji je ove sezone postigao 21 gol u 23 utakmice.

Reprezentativac Gabona je u Borussiju stigao u ljeto 2013. godine iz St. Etiennea, a prethodno je nastupao za Monaco, Lille i Dijon, kao pozajmljen nogometaš Milana za koji nije zabilježio nijedan nastup.

Za reprezentaciju Gabona odigrao je 56 utakmica i postigao 23 gola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!