NaslovnicaVijestiNekadašnji nogometaš Arsenala i Milana koji je zaradio veliki novac privatnim biznisom,...

Nekadašnji nogometaš Arsenala i Milana koji je zaradio veliki novac privatnim biznisom, nakon pauze seli se u La Ligu

Nekadašnji nogometaš Arsenala i Milana Mathieu Flamini poslije šest mjeseci pauze bez kluba potpisao je ugovor sa Getafeom, priopćio je španjolski klub.

Francuski nogometaš je potpisao ugovor na 18 mjeseci i time će zaigrati na Pirinejskom poluotoku.

Nekada jedan od najboljih zadnjih veznih na svijetu u ožujku će napuniti 34 godine, a “odmarao” je od ljetos nakon što mu je istekao ugovor s Crystal Palaceom.

[su_premierleague]

On je prošao mlađe kategorije Olimpique Marseillea, za koji je debitirao 2003. godine i već poslije jedne sezone prešao u Arsenal, gdje je u prvom mandatu, od 2004. do 2008. nastupio 102 puta, postigao sedam golova i bio dio tima koji je godine 2006. stigao do finala Lige prvaka.

Potom je prešao u Milan, s kojim je osvojio Serie A, da bi se 2013. godine ponovo vratio u Arsenal i za tri sezone osvojio dva FA kupa i jedan Community Shield. Prethodno je proveo sezonu u Crystal Palaceu.

Transfer glasine: Neymar postavio uslov Real Madridu, United kupuje veznjaka u Munchenu, Nainggolan napušta Romu

Sutra ždrijeb UEFA Lige nacija, evo na koga može Hrvatska!

U svijetu nogometa on je poznat po tome što je zaradio mnogo više novca od privatnih tvrtki u proizvodnji levulinske kiseline.

Naime, francuski fudbaler skoro deset godina ulaže milione funti u istraživanje i razvoj proizvoda koji bi mogao da zamijeni naftu koja trenutno doprinosi drastičnoj promjeni klime na zemlji.

Njegova kompanija GF Biochemicals je prva koja je počela u velikim količinama da proizvodi levulinsku kiselinu za koju se smatra da može da zamijeni naftu u svim formatima.

„Mi smo pioniri. Otvaramo novo tržište koje bi potencijalno moglo da vrijedi 20 milijardi funti“, otkrio je Flamini.

Njegova fabrika se nalazi u Caserti u Italiji i zapošljava 80 ljudi. Francuski nogometaš rekao je da je tek nedavno rekao porodici i prijateljima za ovaj poslovni poduhvat.

Za reprezentaciju Francuske Mathieu Flamini je odigrao tri utakmice.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!