NaslovnicaVijestiOTKRIVAMO: Razlog zbog kojeg je Guardiola u meču protiv Burnleya na klupu...

OTKRIVAMO: Razlog zbog kojeg je Guardiola u meču protiv Burnleya na klupu stavio samo šest nogometaša

Bilo je ovo razočaravajuće popodne za Pepa Guardiolu i Manchester City. Građani su propustili priliku pobjeći 18 poena od Manchester Uniteda na vrhu Premier lige nakon remija 1-1 s Burnleyom.

Razlog zbog kojeg je Guardiola

City je stigao u vodstvo u prvom poluvremenu kada je senzacionalni pogodak postigao Danilo iz velike daljine, ali njihova obrana je kapitulirao pred kraj meča kada je Johann Berg Gudmundsson postigao izjednačujući pogodak za Burnley. Ovo je bila tek četvrta utakmica u sezoni u kojoj  Guardiolini igrači nisu uspjeli pobjediti te su prekinuli veliki niz pobjeda.

Međutim, City je mogao doći i do pobjede kada je Raheem Sterling nekako uspio promašiti prazan gol samo nekoliko metara dalje. Kasnije ga je bivši šef bivšeg Barcelone i Bayerna zamjenio, ali ni to nije pomoglo Cityu.

Jasno je svima kako City ima velikih problema s ozljedama, a danas su već duže vremena povrijeđenim Benjaminu Mendyu, Leroy Saneu, Gabriel Jesusu, Fabian Delphu i Phil Fodenupridružili David Silva i John Stones.

>> PREVARA STOLJEĆA: Lažni profil na Wikipediji mu pomogao da dođe do ugovora u Litvaniji

Zbog toga, Guardiola je postavio samo šest igrača na klupu od mogućih sedam, ostavljajući jedno mjesto na klupi slobodnim. Mnoge je začudio taj potez ali Guardiola je pokazao još jednom svoju trenersku veličini.

[su_bonus]

Naime, on bi mogao uzeti igrača iz Cityeve akademije tek tako da bi popunio broj izmjena na klupi, ali akademija Citya je sinoć igrala važan meč protiv Swanseaja te nije želio da ih oslabi oduzimajući im igrača koji ne bi ni dobio priliku u susretu protiv Burnleya. Ovim potezom Guardiola i City su pokazali da itekako ulažu u razvoj igrača kroz vlastitu akademiju.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!