Colorado Rockies – San Francisco Giants; 24.04. MLB

SAN FRANCISCO SE VRATIO NA POBJEDNIČKE STAZE

Aktualni MLB prvaci San Francisco Giantsi (7-10) su se nakon očajnog starta u sezonu vratili pobjedama. U zadnjoj seriji su pred domaćim navijačima pomeli velikog divizijskog konkurenta iz Los Angelesa sa 3-0 u seriji i tako došli do svoje četvrte pobjede u zadnjih pet utakmica.

– Odigrali smo jako dobru seriju i nadam se da je to znak naših boljih igara u budućnosti. Mi smo prvaci i svi igraju jako protiv nas, nekako su dodatno motivirani, što znači da i mi moramo igrati snažnije i najbolje što možemo – zaključio je menadžer aktualnih prvaka Bruce Bochy.

Colorado (9-7) je nakon impresivnog starta naglo usporio. Nisu pokazali ono što su pokazali na otvorenju sezone protiv Milwaukee Brewersa kada su ih doslovno pregazili sa fenomenalnom napadačkom igrom u kojoj su dominirali na sve moguće načine. U zadnjih sedam utakmica su upisali tek dvije pobjede, a u zadnjoj seriji su se nekako izvukli te ostvarili dvije pobjede od četiri odigrane utakmice protiv San Diega na svom Coors fieldu.

Sept 16, 2013; Denver, CO, USA; Colorado Rockies shortstop Troy Tulowitzki (2) hits a double in the first inning of the game against the St. Louis Cardinals at Coors Field. Mandatory Credit: Ron Chenoy-USA TODAY Sports
Sept 16, 2013; Denver, CO, USA; Colorado Rockies shortstop Troy Tulowitzki (2) hits a double in the first inning of the game against the St. Louis Cardinals at Coors Field. Mandatory Credit: Ron Chenoy-USA TODAY Sports

– Nekako smo bili tihi u početku serije. Nakon nekoliko teških poraza smo se oporavili i krenuli pobjeđivati te odigrali dvije jako dobre utakmice – izjasnio se menadžer Colorada Weiss nakon jučerašnje pobjede.

Domaćini će danas na brdo poslati mladog Eddie Butlera (1-1; 2,25 era) koji ima doista nizak postotak dozvoljenih runova s obzirom na to koliko se pokazao nestabilnim. Ima vrlo lošu kontrolu i kroz dosadašnjih 16 inninga je prošetao čak 11 udarača, a tome je dodao tek 10 strikeouta. Dakle, nije za pohvalu, no nekako je uspio doći do pobjede i limitiranja protivničke ekipe.

[touchcarousel id=’2′]

U zadnjem startu je upisao svoj prvi poraz ove sezone. Izdržao je tek pet inniga, no prošetao je tek jednog udarača, ali je vrlo brzo upao u probleme što Dodgersi iskoristili i na koncu slavili sa 7:0. Butler je na koncu prepustio dva runa. Protiv Giantsa ima 1-0 u karijeri.

Gosti će na mound poslati Chrisa Hestona (2-1; 0,87 era) koji je do sada opravadao povjerenje menadžera. Ovo je njegova prva sezona gdje je započeo kao full starter i čini se da stvari drži pod kontrolom. Kroz ukupnih 20,2 inninga je prepustio samo dva runa i ako nastavi tako Rockiesi bi mogli imati dosta problema.

NOTES:

  • Zadnjih 10 međusobnih: 5-5
  • Zadnjih 10 Colorado: 5-5
  • Zadnjih 10 San Francisco: 4-10