NaslovnicaVijestiŠok u Južnoj Americi: Doping skandal u reprezentaciji Perua, u dodatne kvalifikacije...

Šok u Južnoj Americi: Doping skandal u reprezentaciji Perua, u dodatne kvalifikacije ide reprezentacije Čilea?

Šok u Južnoj Americi: Doping skandal u reprezentaciji Perua, u dodatne kvalifikacije ide reprezentacije Čilea? U dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018, moglo bi doći do promjene učesnika: prema izvješću južnoameričke radio stanice RPP, nogometna federacija Južne Amerike istražuje sumnju na doping prekršaj u reprezentaciji Čilea.

Šok u Južnoj Americi

Jedan od peruanskih nogometaša navodno je pao na doping kontroli nakon utakmice s Argentinom. Ukoliko oduzmu barem jedan bod reprezentaciji Perua, oni će ostati bez dodatnih kvalifikacija.

[su_bonus]

Ako se sumnje dokažu tačnim, Peru bi mogao izgubiti peto mjesto u južnoameričkoj grupi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a time i pravo na dodatne kvalifikacije.

>> Koliko prilika Lionel Messi mora propustiti kako bi stigao Cristiana Ronalda ove sezone?

Prema RPP-u, južnoamerička federacija Conmebol obavijestila je peruanski savez da je jedan od njihovih igrača pao na doping testu nakon utakmice s Argentinom. Rezultat je bio 0:0, a u tom  trenutku Peru je obezbjedio peto mjesto, a time i mogućnost nastupa u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Peru bi trebao odigrati utakmicu dodatnih kvalifikacija s predstavnikom Oceanije Novim Zelandom 10. i 15. novembra. Ako južnoamerička federaija oduzme barem bod reprezentaciji Perua, Čile će zauzati njihovo peto mjesto te obezbjediti nastup u dodatnim kvalifikacijama.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!