NaslovnicaVijestiBarcelonin Camp Nou od 2019. godine mogao bi dobiti novo ime

Barcelonin Camp Nou od 2019. godine mogao bi dobiti novo ime

Barcelonin Camp Nou od 2019. godine mogao bi dobiti novo ime! Većina ekipa usko je vezana za stadione za kojim nastupaju, te su ti stadioni jedan od obilježja određenog kluba. Imena stadiona isto tako, jer teško bi bilo zamislit da Barcelona igra domaće utakmice na stadionu koji se ne zove Camp Nou, a upravo to bi se moglo desiti od 2019. godine.

Camp Nou od 2019

Posljednjih godina klubovi masovno prodaju imena stadiona sponzorima na kojima zarađuju ogroman novac a to je postao trend u Evropi a posebno u Engleskoj gdje marketinško tržište sve više i više nalikuje onom američkom. Tako u Americi imamo stadion Mercedes-Benz Superdom, stadion Bank of America, Levi’s stadion i tako dalje.

>> Paul Scholes otkrio jednostavan plan pomoću kojeg je njegov tim zaustavio Messija 2008. godine

Privi stadion koji je prodao ime sponzoru bio je Boltonov Reebok stadion, a nakon toga je uslijedila masovna prodaja a većina klubova je to radila kada su izgrađeni novi stadioni, tako da danas u Evropi vjerovatno ne postoji stadion koji je sagrađen u posljednjih 5 godina a da njegovo ime nije sponzorsko. Allianz Arena, Allianz Stadion, Signal Iduna park, Emirates stadion itd…

Sljedeći veliki klub koji bi mogao prodati ime stadiona je Barcelona. Prema španjolskom listu Sport, katalonska strana želi prodati prava na ime stadiona prije početka renoviranja na stadionu u ljeto 2019. godine, s dogovorom koji će biti potvrđen početkom iduće godine.

[su_no1forfootball]

Sporazum bi bio vrijedan oko 200 milijuna eura, (skoro kao Neymar op.a), i mogao bi nadmašiti stadion New York Jets i Giants MetLifea u vidu najprofitabilnijeg sponzorstva stadiona na svijetu.

Camp Nou će dobiti novo ‘prezime’ a izvještaji govore da će zadržati “ime” Camp Nou. Prezime stadiona bi trebalo da bude McDonald’s. Dakle, McDonald’s Camp Nou stadion. Vrlo neobično.

Barca bi trebala imati novi kapacitet na stadionu od preko 100.000, a najveća novost predstavljat će krov na ovom stadionu, kojeg do sada nije bilo. Rad na stadionu neće poremetiti raspored utakmica Barce, a očekuje se da će radovi završiti prije početka sezone 2020/21.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!