NaslovnicaVijestiBivši prvak Europe izgubio pravo na ime!

Bivši prvak Europe izgubio pravo na ime!

Bivši prvak Europe, rumunjska Steaua iz Bukurešta, izgubila je sudski spor oko prava na ime kluba.

ime

Više nije Steaua nego FCSB. Najtrofejniji rumunjski klub, prvak Europe iz 1986. godine, prinuđen je da promijeni ime, jer je izgubio dugogodišnji sudski spor s Ministarstvom obrane.

“Poštujemo sve odluke, ali dobro se zna da je u pitanju isti klub. Ubuduće, službeno ime je FCSB”, rekao je gazda kluba Gigi Becali.

Klub iz Bukurešta je tužen od strane ministarstva obrane Rumunjske koje kao osnivač posjeduje prava na ime slavnog rumunjskog kluba.

Ovo je, inače, samo novi nastavak spora. Prethodno, Steaua je izgubila i pravo koristiti stadion, kao i grb.

Sudski proces pokrenut je 2014. godine a dvije strane imale su dogovor oko korištenja grba ali ne i imena kluba pa je ministarstvo pokrenulo novu optužbu.

Rumunjski klub je izgubio pravo na grb u sudskom sporu prosinca 2014, te je morao da ga zamijeni novim sa osmokrakom zvijezdom i slovima “FCSB” (FC Steaua Bucuresti, prim. aut.).

Ministarstvo planira tražiti odštetu od 40 milijuna eura zbog “zlouporabe koju je napravio nogometni klub”.

Na pitanje, što će uslijediti ukoliko ministarstvo nastavi s optužbama i pobijedi u procesu, Becali je izjavio: “bankrotstva i igranje u četvrtoj ligi”.

U grupi L ovogodišnje grupne faze Lige Europe, Steaua je završila na poslednjem, četvrtom mjestu sa šest osvojenih bodova.

Višestrukog prvaka je osnovala vojska 1947, a u vlasništvu biznismena Becalia je od 2003. godine.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!