NaslovnicaVijestiConte: Morao sam da se izgalamim na Costu!

Conte: Morao sam da se izgalamim na Costu!

Menadžer Chelseaja, Antonio Conte, rekao je kako je morao da podvikne na Diega Costu, kada se spekulisalo o napadačevom transferu u Kinu. “Morao sam da podignem glas da bi me shvatio”, rekao je Italijan.

morao sam

Costa je udaljen iz prvog tima od strane Contea, pošto se Španjolac navodno sukobio sa liječničkim timom Bluesa.

Potom su počele da kruže glasine o astronomskoj ponudi iz kineske Superlige, od Tianjin Quanjiana, koji bi ga učinio jednim od najplaćenijih igrača na svijetu.

Klub sa Stamford Bridgea jasno je naglasio da prvi strijelac ekipe nije na prodaju, a napadač se vratio u tim 22. siječnja u pobjedi protiv Hulla, kojoj je doprinio svojim golom.

Od tada, igrao je svih 90 minuta protiv Liverpoola i Arsenala, te pomogao Bluesima da zadrži devet bodova prednost ispred drugoplasiranog Tottenhama na tablici Premier lige.

Upitan za mini-krizu u momčadi, Conte je rekao: “Bio sam vrlo jasan sa njim, i morao sam podići glas, a on je shvatio šta sam mu rekao. Sada je sve u najboljem redu”.

[su_betathome200e]

Igrač sa daleko mirnijim temperamentom je N’Golo Kante, koji je na putu da osvoji drugi uzastopni naslov prvaka Premier lige, nakon što je podigao trofej sa Leicesterom prošle sezone.

“Kante je fenomenalan, donio nam je dosta toga, iako ima još prostora za napredak”.

“Njegov prvi pas je uvijek horizontalan, mora da dodaje više vertikalno. Zaista je sjajan dečko, pomaže suigračima, iako je često umoran dok stigne do gola. Mlad je i još može da napreduje”.

Conte je takođe pohvalio Edena Hazarda, koji je vratio u prepoznatljivu formu i postigao sjajan gol u pobjedi protiv Arsenala (3:1).

“On je nevjerojatan talenat i mnogo doprinosi na terenu”, rekao je.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!