NaslovnicaVijestiCristiano Ronaldo otkrio pravi razlog zbog kojeg je napustio Manchester United

Cristiano Ronaldo otkrio pravi razlog zbog kojeg je napustio Manchester United

Cristiano Ronaldo otkrio pravi razlog zbog kojeg je napustio Manchester United! 11. juna 2009. Manchester United je prihvatio rekordno vrijednu ponudu od 80 miliona funti od Real Madrida za Cristiana Ronalda. Bio je to dan koji portugalski reprezentativac nikada neće zaboraviti.

Cristiano Ronaldo otkrio pravi razlog

Ronaldo je proveo šest godina na Old Traffordu prije nego što je otišao u Real Madrid, a sa Unitedom je osvojio naslov prvaka Premier lige i Lige prvaka, gdje je ukupno postigao 118 golova u 292 nastupa.

Bio je to važan dio njegovog razvoja, a osam godina kasnije, 32-godišnjak ima četiri “Ballon d’Ora” i i još mnogo trofeja i nagrada nakon fenomenalnih partija svih ovih godina. Ali zašto je on napustio Manchester United te otišao u Real Madrid, pitanje koje su dugo vremena sebi postavljali navijači Uniteda?

Niko zaista nije znao pravi motiv za njegov transfer na Bernabe 2009. godine, sve do sada kada je Ronaldo  sve otkrio u intervjuu bivšem suigraču Rio Ferdinandu.

“Samo sam imao na umu da želim ići tamo pokazati svoju razinu, pokazati da sam drugačiji igrač i to sam ja učinio”, rekao je Ronaldo Ferdinandu na YouTube kanalu Nike Football.

[su_no1forfootball]

“Stigao sam i imao sam fantastičnu prvu sezonu, a onda sam bio sve bolji i bolji iz sezone u sezonu”.

Cristiano Ronaldo jednostavno želio dokazati da je bio sposoban igrati za Real Madrid, vjerojatno najveći klub u svjetskom nogometu. Nevjerojatna čarolija u Madridu za Ronalda još uvijek traje. Primjera radi, u Unitedu mu je trebalo čak 10 utakmica da postigne svoj prvi pogodak, a tek nakon tri sezone na Old Traffordu je postigao dvocifern broj golova.

A tako naprimjer, u Madridu mu je trebalo čak 431  utakmica manje od legendarnog Raula, da postigne 323 gola te tako postane najbolji strijelac u historiji kluba. Fascinantne brojke, zaista!

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!