NaslovnicaVijestiCristiano Ronaldo otkrio zbog čega je nosio broj 7 u Machester Unitedu

Cristiano Ronaldo otkrio zbog čega je nosio broj 7 u Machester Unitedu

Nekadašnja prva zvijezda Manchester Uniteda, a sada Real Madrida i portugalske reprezentacije, Cristiano Ronaldo rekao je da je Sir Alex Ferguson, čovjek koji ga je doveo u Manchester United ‘nagovorio’ da nosi dres sa brojem 7 kojeg nosi i dan danas, i u Real Madridu i u portugalskoj reprezentaciji. Portugalski nogometaš je danas također poznat i kao CR7. Ronaldo je u intervju za britanske medije otkrio zbog čega je nosio broj 7 u Manchester Unitedu.

Sir Alex Ferguson, jedan od najvećih nogometnih trenera ikada rekao je Ronaldu: “Gledaj, želim da nosiš broj 7.”, počinje priču Ronaldo koji priznaje da je bio pomalo iznenađen.

“Bio sam iznenađen jer sam znao dosta velikih igrača koji su nosili dres s tim brojem.”, rekao je portugalski nogometaš.

>>Real Madrid izjednačio rekord star više od dvije decenije!

Cristiano Ronaldo je vrhunac svoje karijere dostigao u Real Madridu, ali prvu Zlatnu loptu osvojio je već 2009. godine kada je igrao u Manchester Unitedu.

“To je bio dobar početak u mojoj uspješnoj fazi nogometa. Nije samo poboljašlo moje nogometne vješptine već i moj stav. U pet godina u Unitedu naučio sam mnoge stvari, osvojili smo mnogo trofeja zajedno. To je bio moj san.”

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

Cristiano Ronaldo je, kasnije, sa Real Madridom osvojio još četiri Zlatne lopte, a smatra se trentuno jednim od najvećih nogometaša današnjice uz zvijezdu Barçe i argentinske reprezentacije, Lionela Messija. Ronaldo je u Manchester United došao iz portugalskog Sportinga.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!