NaslovnicaVijestiCrvena Zvezda - Arsenal, Analiza i prijedlog za klađenje

Crvena Zvezda – Arsenal, Analiza i prijedlog za klađenje

Liga Europe, grupa H, 3. kolo: Crvena Zvezda – Arsenal, stadion Rajko Mitić, Beograd (19.00h). Legendarna beogradska Marakana će večeras biti poprište spektakla, pošto na noge crveno-bijelima stiže Wengerov Arsenal, u jednom od derbija kola Lige Europe.

Crvena Zvezda

Navijači Zvezde su 10 godina čekali na ovakvu utakmicu, poslednji velikan koji je gostovao na Marakani bio je Bayern iz Munchena 2007. godine, kada je Crvena Zvezda poslednji put igrala grupnu fazu tadašnjeg Kupa UEFA, da bi se ove sezone nakon čitave decenije pauze plasirali u grupnu fazu nekog europskog natjecanja. Crveno-bijeli su u nevjerovatnoj kvalifikacijskoj kampanji redom izbacivali Florijanu, Irtysh iz Pavlodara, Spartu Prag i Krasnodar.

Iako je ovo nakon 1991. godine i osvajanja naslova europskog prvaka Zvezdi tek treće učešće u grupnoj fazi, u prva dva kola beogradski klub je pokazao da neće biti tek puki epizodisti u jednoj od najjačih i najatraktivnijih grupa ovogodišnjeg natjecanja.

U prvom kolu remizirali su protiv BATE Borisova na svom stadionu (1:1), da bi potom na gostovanju Kolnu upisali vrlo važnu pobjedu, spektakularnim pogotkom Richmonda Boakyea, koja ih je dovela na drugo mjesto u grupi, sa izglednim šansama za plasman u nokaut fazu. U poslednjih 11 europskih utakmica Zvezda je samo jednom poražena, a u ovoj sezoni primila je samo 3 gola na svom terenu u 12 utakmica, u svim natjecanjima.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

U srbijanskom prvenstvu Crvena Zvezda “gura” odlično, poslije 12 kola na vodećoj je poziciji sa 31 osvojenim bodom, četiri više od najvećeg rivala Partizana. Za vikend su uvjerljivo svladali šabačku Mačvu (4:0), te puni samopouzdanja dočekuju ovaj duel.

Arsenal je nakon 17 uzastopnih učešća u grupnoj fazi Lige prvaka, i to u kojima su svaki put prošli grupnu fazu, propustio elitno europsko natjecanje, pošto su završili na razočaravajućem 5. mjestu u Premier ligi. Istini za volju, Gunnersima ne cvjetaju ruže ni ove sezone, pošto su u osam kola upisali već 3 poraza, uz čak 10 primljenih golova, te se nalaze na 6. mjestu. Za vikend su poraženi na gostovanju Watfordu (1:2), nakon preokreta i primljenog gola u sudačkoj nadoknadi.

Austrija Beč – HNK Rijeka: Analiza i prijedlog za klađenje

Everton – Lyon: Analiza i prijedlog za klađenje

Doduše, s druge strane, klub sa Emiratesa ima maksimalan učinak u prva dva kola Lige Europe, koja će im po svemu sudeći, ove sezone biti najveća šansa da se domognu Lige prvaka iduće sezone, što je protekle prošlo za rukom Manchester Unitedu.

Stadion Rajko Mitić odavno je rasprodat za ovu utakmicu, te se večeras očekuje sjajna atmosfera, kakvu samo Delije umiju da naprave. Iako svake druge sedmice redovno gostuju na prepunim stadionima u Engleskoj, igrači Arsenala zasigurno nisu navikli na ovakav ambijent, jer nema sumnje da ih očekuje paklen doček na popularnoj Marakani.

[su_premierleague]

Zvezda večeras ne može da računa na duže odsutnog veznjaka Branka Jovičića, drugog napadača Aleksandra Pešića, a upitan je playmaker Gelor Kanga, jedan od ključnih šrafova u Zvezdinoj mašineriji. Sve oči će biti uprte u Richmonda Boakyea, koji je nakon fenomenalnih izdanja privukao veliku pažnju klubova iz Premier lige, a ozbiljno je “zagrizao” Chelsea, koji će večeras poslati svoje skaute u Beograd. Antonio Conte, koji već poznaje Ganijca iz vremena dok su obojica bili u Juventusu, u Boakyeu vidi zamjenu za Michua Batshuayia. U Zvezdi se takođe uzdaju u talentiranog Nemanju Radonjića, brzonogo krilo koje je ove sezone pravilo velike probleme protivničkim defanzivcima.

Arsenal je u Beograd doputovao bez većine prvotimaca, kao što je to bio slučaj i u Borisovu, a velikih problema imaju u zadnjoj liniji, gdje ne mogu da računaju na Mustafija, Mertesackera i Monreala. Upitan je status Alexisa Sancheza i Mesuta Ozila. Prvi je propustio duel sa Watfordom, zbog napornog puta i obaveza u reprezentaciji Čilea, dok je drugi na velikom udaru navijača, pošto je u odigranih pola sata protiv Watforda pružio poprilično slabu igru.

I pored velikog broja izostanaka Arsenal je svakako favorit u večerašnjem duelu, no defanzivna trojka će biti na velikom iskušenju protiv Zvezdinih brzanjaca, te ne bi bilo nikakvo iznenađenje ukoliko kapituliraju jednom, pa i više puta. Ipak, napadački trojac je za svaki respekt, te za očekivati je da postignu barem gol ili dva. Uzevši sve u obzir, smatramo da je oklada na oba tima daju gol dosta izgledna, uz više nego solidan koeficijent koji daje Bet365 kladionica.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!