NaslovnicaVijestiFrank Lampard završio karijeru

Frank Lampard završio karijeru

Frank Lampard, legendarni veznjak Chelseaja i reprezentacije Engleske, završio je karijeru nakon 21 godine igranja nogometa.

karijeru

Vagao je Frank Lampard (38) dugo, razmišljao i na kraju prelomio – odlučio je završiti karijeru. Tu vijest je s navijačima podijelio preko Instagrama.

“Poslije 21 nevjerojatne godine sam odlučio da je sada pravo vrijeme da završim profesionalnu karijeru. Iako sam dobio mnogo uzbudljivih ponuda da igram, kako kod kuće, tako iu inozemstvu, sa 38 godina osjećam da je pravo vrijeme da započnem novo poglavlje u svom životu. Vrlo sam ponosan na sve trofeje koje sma osvojio, što sam predstavljao svoju zemlju na više od 100 mečeva i što sam dao više od 300 golova u karijeri. Zahvalan sam mnogim ljudima, prvo roditeljima koji su me naučili pravim vrijednostima, napornom radu, predanosti i profesionalizmu, što sam nosio sa sobom gdje god bih bio. Zauvijek sam zahvalan familiji, ženi Christine i mojim kćerima Luni i Isli. Volim vas sve”, napisao je Lampard.

[su_betathome200e]

Posebno se osvrnuo na bivše suigrače i timove.

“Mojim prijateljima, suigračima, trenerima, stručnim stožerima također dugujem veliku zahvalnost, bila je privilegija raditi sa svima. Želio bih da se posebno zahvalim svim timovima čije sam dresove nosio. Prvo West Hamu koji mi je dao šansu za debi 1996.godine, zahvaljujem se ljudima koji su mi vjerovali i dali mi šansu tako mladom. Nedavno su to bili Manchester City i New York. Veoma sam uživao posljednje godine u karijeri s ta dva kluba i hvala im na podršci.”

Na kraju je poseban dio imao za “Bluese”.

“Naravno, najveći dio mog srca pripada Chelseaju, klubu koji mi je dao toliko lijepih uspomena. Nikada neću zaboraviti šansu koju su mi dali i uspjeh koji smo uspjeli zajedno ostvariti. Nemoguće je posebno se zahvaliti svim ljudima koji su mi pomogli i koji su me podržavali za 13 godina tamo. Sve što mogu reći jest da sam od prvog dana kada sam potpisao ugovor pa do danas vječno zahvalan za sve što su učinili. Navijači Chelseaja su meni i suigračima dali nevjerojatnu podršku. Njihova strast i glad me je osobno “gurala” da dajem sve od sebe iz godine u godinu, bez njih ne bih uspio. Gledajući naprijed, zahvalan sam FA (NS Engleske) na šansi da učim za posao trenera i radujem se šansi izvan terena ako do nje dođe”, zaključio je Lampard.

On je karijeru počeo u West Hamu, pa je godinu dana igrao na posudbi u Swanseaju poslije čega se vratio u redove “čekićara”. U Chelsea je prešao 2001. godine i tu igrao do 2014. godine, zatim je godinu dana proveo u Cityju, nakon čega je otišao u New York.

Za nacionalni tim je odigrao 106 mečeva i postigao 29 golova.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!