NaslovnicaVijestiKlubovi sa začelja Premier lige najviše potrošili u prijelaznom roku!

Klubovi sa začelja Premier lige najviše potrošili u prijelaznom roku!

Poslednjih šest klubova na tablici Premier lige, zajedno su potrošili čak 139 milijuna dolara, što je više od polovie ukupnog iznosa koji su klubovi iz najvišeg ranga potrošili u prijelaznom roku.

potrošili

Šest poslednjeplasiranih klubova potrošilo je gotovo polovicu svote od 270 milijuna dolara, koliko su potrošili klubovi iz Premijer lige u zimskom prijelaznom roku.

U objavljenoj analizi revizorsko-konzultantske kuće Deloitte, navodi se da su šest poslednjeplasiranih klubova Middlesbrough, Leicester, Swansea, Crystal Palace, Sunderland i Hull zajedno potrošili skoro 139 milijuna dolara.

Njih dijeli samo pet bodova na tablici, a uložili su mnogo novca u dovođenje novih igrača kako bi opstali u Premier ligi, najskupljoj ligi svijeta. Ove sezone je počeo trogodišnji ugovor o televizijskim pravima premijerligaških utakmica vrijedan gotovo 10.5 milijardi dolara.

“Klubovi iz donjeg dijela tablice su najviše potrošili u siječnju, uložili su u svoje ekipe u pokušaju da opstanu u Premier ligi. To nije iznenađenje, s obzirom na zaradu klubova od televizijskih prava”, navodi se u priopćenju.

U analizi se navodi velika razlika između potrošnje u ljetnom i zimskom prijelaznom roku. U ljetnom prijelaznom roku 60 posto ukupne sume potrošilo je prvih šest klubova. Deloitte je naveo i da su klubovi zajedno zaradili 50 milijuna dolara na transferima i to zahvaljujuči četiri transfera, od kojih dva u kineske klubove. Brazilski nogometaš Oscar je iz Chelseaja prešao u Shanghai SIPG za 75,8 milijuna dolara, a Odion Ighalo je za 25.2 milijuna dolara prešao u Changchun Yatai.

Dimitri Payet je iz West Hama prešao u Olimpique Marseille za 31.5 milijuna dolara, a Memphis Depay iz Manchester Uniteda u Lyon za 27 milijuna dolara.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!