NaslovnicaVijestiNa korak od transfera: Calciopoli spriječio odlazak Lea Messija u Juventus

Na korak od transfera: Calciopoli spriječio odlazak Lea Messija u Juventus

Vjerojatno najbolji nogometaš današnjice Leo Messi bio je na korak od tranfera u Juventus 2006. godine. Argentinski nogometaš koji skoro svoju cijelu karijeru nastupa u Barçi zbog skandala koji je potresao talijanski nogomet izabrao je Barçu. U invervjuu za talijanske medije, bivši igrač Juventusa Mauro Camoranesi rekao je da je uvjeren da su te godine ostali u ligi i da su doveli Messija osvojili bi Ligu prvaka.

na korak od

Fabio Capello, tadašnji trener Juventusa već je 2005. godine primijetio potencijal Lea Messija.

“Capello je već u to vrijeme vidio Messijev potencijal. Rekao je za njega da je drugačiji igrač i da će biti jedan od najboljih na svijetu. On nam je govorio da bi trebali sačekati da on dostigne svoj potencijal prije nego što ga kupimo, čak iako to znači da ćemo potrošiti više od očekivanog. Serie A je u to vrijeme bila mnogo konkurentnija, bila je najbolja liga na svijetu”, rekao je Mauro Camoranesi.

Camoranesi je svjestan da Messi vjerojatno ne bi osvojio toliki broj trofeja sa Juventusom kao što je sa Barçom, ali je uvjeren da bi imao jednak broj individualnih nagrada.

“Da je Juventus ostao u Serie A i da smo kupili Messija, sigurno bi osvojili Ligu prvaka. Nemam dilema kada je to u pitanju. Messi možda s Juventusom ne bi osvojio toliko trofeja kao s Barcelonom, ali na individualnom nivou osvojio bi jednak broj priznanja”.

Argentinski nogometaš je za Barçu odigrao 572 utakmice i postigao čak 495 pogodaka i upisao 227 aistencija. Za reprezentaciju Argentine debitovao je 2005. godine i od tada u 115 nastupa postigao 56 golova.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!