NaslovnicaVijestiPočelo suđenje Zdravku i Zoranu Mamiću

Počelo suđenje Zdravku i Zoranu Mamiću

U Osijeku je počelo suđenje bivšim dužnosnicima Nogometnog kluba Dinamo braći Zdravku i Zoranu Mamiću zbog sumnje da su izvlačeći novac od transfera igrača, utajom poreza i drugim nezakonitostima oštetili zagrebački klub za oko 15,5 milijuna eura, a državni proračun Hrvatske za milijun i pol eura.

počelo suđenje

U istom postupku sudi se bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanović, izvršnom direktoru Hrvatskog nogometnog saveza, i porezniku Milanu Pernaru. Optuženi su na početku suđenja odbacili optužbe.

“Shvaćam što mi se stavlja na teret, ali ne razumijem optužnicu, nisam je slušao jer je to jedna najodvratnija i najgnusnija laž”, rekao je Zdravko Mamić pošto mu je pročitana optužnica koja ga tereti da je iz Dinama izvukao najmanje 6,9 ​​milijuna eura, a njegovog brata Zorana Mamića, koji je bio trener Dinama, pet milijuna eura.

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

Na suđenje u Županijskom sudu u Osijeku došli su svi optuženi osim Zorana Mamića, koji je bio službeno spriječen, ali će se, kako su rekli njegovi odvjetnici, odazvati na druge rasprave, prenijeli su hrvatski mediji.

Nakon pripremnog ročišta za osječko suđenje krajem siječnja, Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković kazala je da je ukupno predloženo oko tri tisuće dokaza i da je obrana “porijekla sve navode optužnice”.

Protiv četvorice optuženih istraga je pokrenuta još prije skoro dvije godine, a zbog toga su bili u pritvoru iz kojeg su pušteni pošto su uplatili jamčevine za obranu sa slobode.

Potom je USKOK pokrenuo još jednu istragu protiv najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa Zdravka Mamića, i još nekoliko osoba – među kojima je i njegov sin, nogometni menadžer Mario Mamić – zbog zločinačkog udruženja i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja. U tom slučaju se sumnja da su Mamić i ostali preko offshore tvrtki od 2004. iz Dinama izvukli više od deset milijuna eura i pola milijuna funti.

Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno!
Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!