NaslovnicaVijestiPredviđali mu veliku karijeru, u dresu Engleske debitirao sa golom, a on...

Predviđali mu veliku karijeru, u dresu Engleske debitirao sa golom, a on razmišljao o samoubistvu

Predviđali mu veliku karijeru, u dresu Engleske debitirao sa golom, a on razmišljao o samoubistvu! Danas mu je tek 25 godina, bio je jedan od najvećih engleskih talenata, a nedavno je dao izjavu koja je mnoge šokirala. Bio je u depresiji, kockao je i pio, u jednom periodu je i ozbiljno razmišljao o samoubistvu, njegovo ime je Steven Caulker.

Predviđali mu veliku karijeru

Danas mu je tek 25 godina, nedavno su mu predviđali veliku karijeru, trebao je biti stub odbrane Engleske i nekog od vodećih engleskih klubova. Ali život mu je otišao drugim tokom, nije ispunio očekivanja danas je član engleskog drugoligaša QPR-a. Godine 2012 debitirao je u dresu Engleske i odmah na prvi utakmici je zabio gol. Cijeli svijet je tada bio njegov, sve mu je išlo od ruke, ali je najednom krenuo pad u karijeri i životu, koji se mogao završiti tragično.

Unatoč što ima 25 godina, promjenio je veliki broj klubova, čak osam. Karijeru je započeo u Tottenhamu koji ga je posuđivao engleskim niželogašima,  Prije četiri godine Supursi su ga prodali Cardiffu za 9 miliona funti, da bi godinu dana kasnije završio u QPR-u za milion funti više. Ni tamo se nije snašao, te je bio posuđivan Southamptonu i Liverpoolu gdje je sakupio svega četiri nastupa.

Prije početka prošle sezone vratio se u QPR, u prvom dijelu je sakupio 13 nastupa i nakon toga je nestao. Ovih dana je odlučio progovoriti za novinare i engleske medije te im objasniti šta se tada dešavalo u njegovom životu i glavi.

>> Messi šokirao izjavom: Kada se vratim u Barcelonu, ne želim ga više vidjeti u klubu

“Većina ljudi skoro uvijek misli da im novac daje i pruža sigurnost. Ali kada sam bio u Southamptonu bio sam posve slomljen, psihički slomljen. Nisam igrao, karijera mi je išla silaznom putanjom, doktori su mi pokušavali pomoći. Govorili su mi da izađem na teren i da se na taj način izrazim, ali nije upalilo. Jednostavno nisu razumjeli šta se događalo u mojoj glavi” rekao je Caulker.

[su_live_koeficijenti]

“Postao sam ovisnik o igrama na sreću. Gubio sam mnogo novca, skoro svaki dana. Kada bi izgubio veliku količinu novca, pio bih do besvjesti samo da bih na to zaboravio. I to je išlo iz dana u dana, skoro svaki dan. U decembru sam izgubio mnogo novca, i tada sam shvatio da ne mogu na ruletu osvojiti svijet, da ne mogu pobjediti. Tada sam najviše razmišljao o samoubistvu.”

Izgubio je 70 % od ukupne zarade, u martu je čak i izgubio vozačku dozvolu. “Zbog sina sam prestao piti i kockati. Mrzio sam se i morao sam to promjeniti. Moram uživati u nogometu, ne želim da svoje ime na internetu pronalazim sa negativnim događajima.” rekao je za kraj Caulker.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!