NaslovnicaVijestiReal Madrid izjednačio rekord star više od dvije decenije!

Real Madrid izjednačio rekord star više od dvije decenije!

Čak 19 igrača Real Madrida upisalo se u listu strijelaca ove sezone u španjolskoj La Ligi, čime je izjednačen rekord star 22 godine.

rekord

Rešetaju sa svih strana. Lider La Lige, Real iz Madrida, u dosadašnjih 29 kola prvenstva Španjolske postigao je 74 pogotka, a kao kuriozitet se izdvaja da se u listu strijelaca upisalo čak 19 igrača “kraljevskog kluba”, što se posljednji put dogodilo u sezoni 1994/1995.

Od standardnih prvotimaca Reala, samo Daniel Carvajal i Fabio Coentrao nisu postigli gol u Primeri. Naravno, broj jedan je Cristiano Ronaldo sa 19 pogodaka, što je četvrtina svih golova Madriđana u prvenstvu. Deset manje dao je Benzema, Morata je stigao do kote osam, a još šestorica igrača su postigla više od jednog gola.

[su_bet365_bonus_bih_promocija]


Nakon Reala, koji drži rekord, najviše različitih strijelaca u Primeri ima Celta – 16, pa Barcelona -14. Od 85 pogodaka Katalonaca 58% su djelo Lionela Messija i Luisa Suareza. Argentinac je mrežu protivničkih golmana zatresao 25 puta, dok je Urguvajac postigao 23 gola.

Nogometaš Reala blizu prelaska u Chelsea!

Real Madrid i Barcelona nastavljaju utrku za naslov. Madriđani su otpor Alavesa slomili tek u finišu, mada će se dosta pričati o prvom golu koji je Benzema u 31. minuti postigao, pošto je bio u zaleđu. U 85. minuti je Isco uvećao vodstvo, a Nacho tri minute kasnije potvrdio pobjedu.

Za razliku od njih Katalonci su se prošetali Granadom i slavili s uvjerljivih 4:1. Suarez je prelijepim golom u 44. minuti doveo goste u vodstvo, Boga je u 50. izjednačio, ali je Paco u 64. na asistenciju Urugvajca ponovo vratio prednost. Agbo je u 82. minuti dobio drugi žuti karton, a samo minutu kasnije je njegov suigrač Saunier postigao autogol. Neymar je u sudačkoj nadoknadi samo “ovjerio” trijumf.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!