NaslovnicaVijestiRoman Burki ima nevjerovatan ritual prije početka svake Dortmundove utakmice

Roman Burki ima nevjerovatan ritual prije početka svake Dortmundove utakmice

Roman Burki ima nevjerovatan ritual prije početka svake Dortmundove utakmice! Nogometaši mogu biti  vrlo čudni ponekad. Zapravo, neki od čudnih i nevjerovatnih likova koji zasjaju u najpopularnijem sportu na planeti su nedvojbeno dio atrakcije, kao što su i najbolji nogometaši, tako i oni. Nogomet bez njih zasigurno ne bi bio isti.

Roman Burki ima nevjerovatan ritual

Moramo reći da ritualovi ili praznovjerja prije utakmice nisu samo slučaj u nogometu, to je sada slučaj i u košarkaškim utakmicama pogotovo u NBA ligi. Ti rituali pojedinim igračima zaista donose željene rezultate.

Bilo da je Laurent Blanc ljubi glavu Fabian Bartheza na prvenstvu svijeta 1998. ili britanskom heroju iz 1966. godine, Bobby Mooru koji je inzizstirao na tome da uvijek posljednji obuče dres, uvijek je intrigantno za nas ispred malih ekrana, kakav ritual nogometaš mora učiniti prije nego što sudac označi početak meča.

>> Rio Ferdinand otkrio imena dvojice napadača protiv kojih mu je najteže bilo igrati

Golman Borussia Dortmundov Roman Burki najnovija je zvijezda kojoj je otkriven ritual, a koji je naravno, pomalo čudno. Burki, koji je u Dortmundu od 2015. godine, mora napraviti jednu stvar prije početka meča – dodirnite loptu sa kojom počinje utakmica.

Dakle, timovi izlaze iz tunela, pozdravljaju jedni druge, a zatim se rasprše po terenu kako bi zauzeli svoje položaje. Ipak, ne Burki, koji uvijek stoji iza sudije, čeka da on spusti loptu dok  dva kapetana biraju stranu i “izvode” bacanje novčića.

Kao što možete vidjeti na snimku koji je objavio oficijalni Twitter nalog Dortmunda, švicarski reprezentativac  mora samo staviti svoju ruku na loptu, bez obzira koliko to čudno ozgledalo i koliko ga arbitri meča čudno gledali.

Naravno, suigrača Burijika su navikli na ovo, ali  uvijek je čudno isprađen od strane svako arbitra, te sami sebi postavljamo pitanje, kako se usuđuje uopšte dodirnuti loptu?


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!