NaslovnicaVijestiZašto je Ronaldo morao napustiti Real Madrid

Zašto je Ronaldo morao napustiti Real Madrid

Zašto je Ronaldo morao napustiti Real Madrid! Jedan od najboljih igrača svih vremena i vjerovatno najbolji brazilski napadač, Ronaldo, otkrio je zašto je morao napustiti Real Madrid 2007. godine. On je tada imao 30. godina i najbolje napadačke godine su bile tek pred njim.

Zašto je Ronaldo morao napustiti Real Madrid

“Pravi” Ronaldo, kako ga ljubitelji nogometa od milja zovu otkrio je zašto je napustio kraljevski klub 2007. godine i prešao u Milan. On je se madriđanima pridružio na ljeto 2002. godine iz milanskog Intera nakon što je sa Brazilom osvojio naslov svjetskog prvaka.

Četiri i po godine je bio član Real Madrida, odigrao je 177 utakmica i postigao 104 gola, statistika koja je u to vrijeme bila impresivna. “Nisam želio otići iz Reala, igrao sam dobar nogomet i osjećao sam se fenomenalno. Tada je na trenersko mjesto stigao Fabio Capello, koji je bio veom strog. Ako sam imo 100 grama viška on bi me isključio iz ekipe” – rekao je 40-godišnji Ronaldo.

[su_finale_lige_prvaka_468x60]

“Kao osoba, po prirodi sam tolerantan i uvijek pokušavam shvatiti i razumjeti i drugu stranu. Ali Capella nikako nisam mogao razumjeti, nikada nismo pronašli zajedničku riječ. U nogometu 100 ili 200 grama ne znači ništa, ali on je imao neka čudna pravila. Važno je ono što radiš na treningu i utakmicama, ali on to nje vidjeo, jer ga nije zanimalo.”

>> Osvojio trofej pa se teško povrijedio

Ronaldo je otkrio koga vidi kao potencijalnog osvajača Zlatne lopte: “Cristiano Ronaldo. Zaslužio je, postao je prvak Evrope sa Portugalom i Real Madridom a sada opet igra finale.”

Na pitanje ko je po njemu bolji, Messi i Ronaldo, on je odgovorio na jedan diplomatski način: “Oba igrača su fantastična. Obožavam Messijev stil igre i način na koji postiže golove. Ali Ronaldove brojke govore sve, tako da, teško ih je porediti.” – završio je pravi Ronaldo.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!