NaslovnicaVijestiZbog isteka ugovora, Emre Can je vrlo tražena roba na transfer tržištu

Zbog isteka ugovora, Emre Can je vrlo tražena roba na transfer tržištu

Zbog isteka ugovora, Emre Can je vrlo tražena roba na transfer tržištu! Kako se približava kraju svog ugovora na Anfieldu, Liverpoolov Emre Can je vrlo tražena roba na transfer tržištu . Trenutni ugovor njemačkog reprezentativca istječe sljedećeg jula i moći će pregovarati s ostalim klubovima već početkom januara.

Emre Can je vrlo tražena roba na transfer tržištu

Emre Can izgradio je vrlo visok ugled i poštovanje Engleske javnost nakon odličnim predstava i spektakularnih golova za vrijeme provedeno na Anfildu. Golovi protiv Burnleyja i  makazice protiv Watforda, koje su inače proglašene pogodkom sezone, odlična su preporuka klubovima koji ga žele dovesti naredno ljeto.

Ugovor se polako bliži kraju i čini se da je sve vjerojatnije da bivši igrač Bayer Leverkusena neće produžiti svoj boravak i Liverpoolu te da je već počeo pakovati kofere.

Canu se navodno ne sviđa da se klauzula o otkupu ugovora ugradi u novi ugovor, a Liverpool razumljivo odbija produžiti ugovor igraču čija će se vrijednost  povećati bez da se osiguraju visokom otkupnom klauzulom. A to znači da će najbolji klubovi Europe već od januara moći pregovarati sa Canom.

>> Igrač Lyona Marcelo dobio najbizarniji crveni karton koji ste ikada vidjeli

Juventus je bio povezivan sa transferom Cana ovog ljeta, oni su čak i potvrdili svoj interes za dovođenjem Nijemca u Italiju. Sami Khedira je na izlaznim vratima Stare dame, a Can bi mogao Juventusu ponuditi novu, dinamičniju verziju u sredini terena a vjerovatno bi bio više nego odlična zamjena za Khediru.

[su_no1forfootball]

Sportski direktor kluba, Beppe Marotta potvrdio je da su Bianconeri tijekom ljeta poslali ponudu za Cana koja je odbijena, ali također dodaje kako Juventus neće poslati novu ponudu za njega, barem ne u januaru.

“Mislimo da nećemo napraviti ni jedan veliki transfer u januaru. Naš tim je apsolutno konkurentan i imamo neke vrlo zanimljive igrače kao što je Bentancur koji je već pokazao svoje kvalitete, te bi dovođenjem novih igrača stvorili bespotrebnu gužvu na sredini terena.”

“Imamo povjerenje u ovaj tim i vjerujemo tim momcima, a što se tiče Emrea, mislim da ga Liverpool neće prodati u januaru. Na ljeto smo poslali ponudu za njega koja je odbijena od strane Redsa, tako da ne vjerujem da će ga prodati sada usred sezone. ” – rekao je Marotta.

Da li interes Juventusa za igrača više ne postoji ili je to samo još jedna u nizu od taktičkih igrara Marotte, kako bi Cana na ljeto doveo besplatno, ostaje nam da vidimo.

 

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

[/ess

Najnovije vijesti

Objavljena lista: Ovih osam igrača napušta Liverpool na kraju sezone

0
Njemački strateg Jurgen Klopp, koji je od 2015. godine vodio Liverpool i s njim osvojio naslove engleskog i europskog prvaka, prema najnovijim informacijama, napustit...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!