NaslovnicaVijestiGuardiola otkrio kada mu je bilo jasno da će osvojiti naslov prvaka

Guardiola otkrio kada mu je bilo jasno da će osvojiti naslov prvaka

Šef stručnog stožera Manchester Cityja, Pep Guardiola, otkrio je kada mu je bilo jasno da će njegov Manchester City osvojiti naslov prvaka engleske Premier lige.

Manchester City novi je prvak Engleske! Nakon što su Građani pobijedili Tottenham 3:1, City je i matematički osigurao peti naslov prvaka nakon što je prvi pratilac Manchester United danas senzacionalno kod kuće izgubio od WBA (0:1). City pet utakmica prije kraja ima 16 bodova prednosti i više ga niko ne može stići.

Guardiolina ekipa je titulu mogla osigurati prošlog vikenda u gradskom derbiju, ali je United ludim preokretom nadoknadio dva gola minusa i slavio 3:2. Iako su im tada pokvarili očekivanu proslavu, nogometaši Josea Mourinha su se danas “iskupili” i gradskim rivalima omogućili da mogu početi slaviti.

[su_premierleague]

U rujnu su se na Stamford Bridgeu sastali Chelsea i Manchester City, a taj duel je pripao “građanima” minimalnim rezultatom 1:0. Jedini gol tada je dao Kevin De Bruyne, a cijelom timu je to dalo veliko samopouzdanje.

Transfer glasine: Buffon pravi šokantan transfer, United i Real prave ogromnu razmjenu nogometaša, Malcom od ljeta u novom klubu

Guardiola otkrio koja su dva velika kluba protiv uvođenja VAR-a

“Mislim da je ta pobjeda bila jako važna jer nam je dala samopouzdan, pošto prošle sezone nismo bili toliko dobri protiv ostalih konkurenata. Pobjedom na Stamford Bridgeu smo dobili osjećanje – OK, možemo da osvojimo naslov.”

“Generalno smo bili stabilni. Imali smo Aguera koji je genijalan igrač, on ima 30 godina ali i ovi mlađi igrači su bili odlični” kazao je Guardiola.

“Ako igrate Ligu prvaka a tako ste mladi to može da bude teško, ali možda je i to lekcija za budućnost. Sada moramo da budemo još bolji. Moramo svakim danom da budemo sve bolji. Da biste ostali 18 utakmica neporaženi morate da budete mentalno jaki, a mi smo bili.

“Važno je takođe da izgradimo klub, jer Manchester City nije kao United, Chelsea ili Arsenal koji imaju povijest iza sebe”, rekao je španjolski stručnjak.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!