NaslovnicaVijestiSlužbeno: FIFA izrekla najstrožiju moguću kaznu Lionelu Messiju

Službeno: FIFA izrekla najstrožiju moguću kaznu Lionelu Messiju

Svjetska nogometna federacija (FIFA) izrekla je danas najstrožiju moguću kaznu jednom od najboljih nogometaša današnjice, argentinskom reprezentativcu Lionelu Messiju zbog incidenta koji se dogodio u nedavnoj pobjedi ‘Gaučosa’ nad Čileom 1-0. Messi je postigao jedini pogodak u pobjedi nam Čieleom, ali bijesan na kraju utakmicu obrusio se na pomoćnoj suca Emersona Carvalha kojeg je vrijeđao, a zbog čega ga je FIFA i kaznila.

najstrožiju

Glavni sudac Sandro Ricci prvobitno je rekao da nikakvu uvredu nije čuo, a argentinske novine Ole su citirale njegove riječi.

“Nisam čuo niakakve uvredljive riječi od Messija ili bilo kog drugog, bilo je tu ‘normalnih’ žalbi. Da sam čuo ikakvu uvredljivu riječ ja bih postupio po pravilima.”

FIFA je Messiju odrediola kaznu u vidu od četiri utakmice ne igranja za reprezentaciju i 9300 eura. Navodno, 29-godišnji nogometaš Barçe je pomoćnom sucu opsovao majku.

Svjetska nogometna federacija izdala je sljedeće saopštenje na svojoj službenoj web stranici.

“FIFA-ina disciplinska komisija u primjeni članka 77. a) i 108 u FIFA-inim Disciplinskim zakonima (FDC), donosi odluku o slučaju Lionela Messija nakon incidenta koji se dogodio nakon utakmice između Argentine i Čilea 23. ožujka 2017. godine u sklopu kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.”

“Nogometaš Lionel Messi proglažen je krivim zbog krženja čl. 57. FDC zbog uvjerdljivih riječi usmjerenih prema pomoćnom sucu. Kao rezultat toga, Lionel Messi će biti suspendiran četiri službene reprezentativne utakmice i novčanom kaznom od 10.000 švajcarskih franaka. Prva utakmica na kojoj će biti primjenjena kazna je utakmica između Argentine i Bolivije koja se igra danas, 28. ožujka. Ostatak kazne bit će primjenjen na kvalifikacijskim utakmicama za FIFA Svjetsko prvenstvo.”

“Ova odluka je u skladu sa FIFA-inim Disciplinskim pravilima i svojim prethodnim odlukama u sličnim slučajevima. I igrač i Argentinski nogometni savez su danas obavješteni o ovoj odluci.”

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

Ova odluka je nesumnjivo veliki udarac za argentinsku reprezentaciju koja će danas igrati protiv Bolivije, a Messi neće igrati ni na utakmicama kvalifikacija za SP 2018. protiv Urugvaja, Venecuele i Perua. Sljedeća reprezentativna utakmica koju će Messi irgati je protiv Ekvadora 10. listopada. Argentina se trenutno nalazi na trećem mjestu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine koje se igra u Rusiji.

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!