NaslovnicaVijesti130 upozorenja: Evo gdje je bilo najviše sumnjivih utakmica u 2016. godini

130 upozorenja: Evo gdje je bilo najviše sumnjivih utakmica u 2016. godini

130 upozorenja u prošloj godini. Da li je moguće? U 2016. godini, ESSA je izvjestila da je bilo ukupno 130 upozorenja o sumnjivom klađenju; to predstavlja povećanje od 30% u odnosu na 100 upozorenja prijavljenih u 2015. godini. To bi, međutim, trebalo povećati članstvo ESSA – šest novih operatora u posljnjih 12 mjeseci – i niz novih sporazuma o dijeljenju informacija tijekom godine.

130 upozorenja

Sa prethodnim izvješćima, naglasak ostaje na transparentnost gdje god je to moguće i na pružanje informacija oko namještanja utakmica. Tenis je ponovo pokazao najveći broj upozorenja tijekom godine, što predstavlja 103 slučaja ili 79% svih prijavljenih upozorenja. Obavijesti za taj sport sada dominiraju u ESSA-inoj integritetskoj statistici za osam uzastopnih tromjesječja. Osnovali su pozitivan radni odnos sa Jedinicom za integritet tenisa i dijele zajednički cilj. Nedavna ulaganja u osoblje i resurse u sportu su vrlo dobrodošla.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Međutim, jasno je da postoje neki u tijeku i temeljni problemi koje treba rješavati. Članovi ESSA su dali primjedbe na Preview Panel postavljen za rješavanje ovog problema. Ono što je potrebno je niz preporuka koja su i praktična i djelotvorna. Nadamo se da je panelov neposredni međuizvještaj ponudio upravo to. Također su sudjelovali u rasponu od visoke razine nacionalne i transnacionalne rasprave i konzultacije politike tijekom 2016. godine. To uključuje važne inicijative  kao što su “Držite kriminal van sporta”, projekt pod vodstvom Vijeća Europe i njihov nastavak potpore za program za obrazovanje igrača.

[su_euro_soccer_bonus]

Takva partnerstva će se nastaviti u narednoj godini, posebno u ESSA-inoj umiješanosti u projekat anti-namještanje utakmica s Transparency Internationalom. Sa njihovim drugim projektima, ovo uključuje sredstva iz Europske komisije. Komisija je dobrodošla i aktivni je sudionik u raspravi i razvijenju preporuka o namještenim utakmicama. ESSA se raduje sudjelovanju u tom procesu.

Q4 i Ukupni podaci o upozorenjima za 2016. godinu

Tijekom posljednje četvrtine 2016. godine, ESSA-ova platforma za upozorenja je identificirala 41 sportski događaj, koji se smatrao sumnjivim i dostavljen je nadležnim tijelima za daljnje istrage.

Tenis, sa 29 (71%) slučajeva, predstavlja najveći broj sportskih događaja na kojima je sumnjivo klađenje, nakon čega slijedi nogomet s 8 (20%) slučajeva. Četvrtina je odražavala ukupnu 2016. godinu sa 130 upozorenja tijekom godine, a tenis je dominirao, gdje je 103 (79%) slučajeva bio baš taj sport. Nogomet slijedi sa 16 (12%) prijavljenih slučajeva.

Izvor: eu-ssa.org

Ove statistike treba promatrati uz napomenu da se ESSA članstvo i opseg globalnog upozorenja i izvještavanja povećao tijekom kalendarske godine. Iz geografske perspektive, Europa je zabilježila najveći broj upozorenja s 71 (55%) slučajeva koji se odnose na sportske događaje, koji se odvijaju na tom kontinentu, nakon čega slijedi Azija sa 25 (19%).

Izvor: eu-ssa.org

Tenis čine većinu slučajeva koji se odvijaju u Europi s 45(63%) od 71 upozorenja. Također je iznosio 24 (96%) od 25 upozorenja u svim sportskim događajima u Aziji. Za nogomet, slučajevi su se dogodili uglavnom u Europskim mečevima sa 15 (94%) od 16 zabilježenih upozorenja. Brojke u ovom izvještaju pokrivaju upozorenja generirana od strane članova ESSA o svojim platformama za regularno glađenje tijekom navedenog razdoblja. Svi sumnjivi slučajevi su predloženi za daljnje istraživanje mogućeg koruptivnog djelovanja. ESSA ima ugovore za razmjenu informacija s brojem glavnih sportova i nacionalnih kockarskih regulatornih tijela kako bi se sve to olakšalo.

Izvor: eu-ssa.org

Izvor: eu-ssa.org

Izvor: eu-ssa.org

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!