NaslovnicaVijestiAerodrom dobija ime po Cristianu Ronaldu

Aerodrom dobija ime po Cristianu Ronaldu

Aerodrom na portugalskom otoku Madeira od srijede će nositi ime “Cristiano Ronaldo” po nogometnoj zvijezdi rođenoj na tom otoku, iako su se neki lokalni političari tome protivili. Očekuje se da će Ronaldo prisustvovati ceremoniji na aerodromu kod njegovog rodnog grada Funchal, dan pošto će grad biti domaćin prijateljske utakmice Portugala i Švedskeaerodrom

To će biti prvi put da će Ronaldo igrati za reprezentaciju u rodnom mjestu. U Funchalu također postoji spomenik Ronaldu, muzej o njemu kao i hotelski kompleks koji nosi njegovo ime.

“Ova utakmica će biti veliko priznanje ljudima s Madeire.”, rekao je Ronaldo za sajt Nogometnog saveza Portugala.

Reprezentacija je sletjela na Madeiru u ponedjeljak i prikazala pehar osvojen na Europskom prvenstvu u Francuskoj 2016. Ronaldova slika je već okačena na fasadi aerodroma koji se do sada zvao Međunarodni aerodrom Madeira i koji važi za jedan od najvetrovitijih aerodroma na svijetu.

Nogometaš Real Madrida je veliki promotor Madeire, značajne turističke destinacije koja se nalazi oko 500 kilometara istočno od obala Afrike i oko 1000 kilometara od Europe. Ronaldo je u karijeri igrao za lisabonski Sporting, Manchester United i Real Madrid.

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

Ronaldo je za portugalsku reprezentaciju odigrao 137 nastupa i postigao 70 pogodaka. Debitovao je 2003. godine. Reprezentacija Portugala će večeras igrati prijateljsku utakmicu protiv Švedske od 20:45.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!