NaslovnicaVijestiAlex Sandro na pragu svjetskog rekorda

Alex Sandro na pragu svjetskog rekorda

Alex Sandro na pragu svjetskog rekorda! Lijevi bek Juventusa i brazilske nogometne reprezentacije te jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu, Alex Sandro na pragu je potpisa za londonski Chelsea. On je dugo vremena želja Antonio Contea koji je njegov veliki ljubitelj, a brojni engleski mediji su objavili vijest da je Juventus prihvatio ponudu Chelseaja u vrijednosti od 70 miliona eura, te bi tako Alex Sandro postao najskuplji igrač u historiji engleskog kluba.

Alex Sandro na pragu svjetskog rekorda

Kako stvari stoje torinski Juventus će pred početak naredne sezone ostati bez brazilske bekovske veze – Alexa Sandra i Dani Alvesa. Dani Alves je već napustio klub a mediji tvrde da ga samo formalnost dijeli od potpisa za Manchester City, a u Englesku će se preseliti, kako stvari stoje, i lijevi bočni igrač, Alex Sandro. On je na pragu da postane rekorder kada su u pitanju visine obeštećenja za jednog odbrambenog igrača. Naime, Juventus je prihvatio ponudu od 69 miliona eura, te bi tako Sandro za 14 miliona prevazišao rekord koji drži John Stones.

[su_live_koeficijenti]

Dio transfera bi Chelsea finansirao sa prodajom nizozemskog braniča Nathana Akea u Bournemouth, gdje je igrao kao posuđen igrač u prvom djelu prošle sezone, te je mnoge oduševio svojim partijama. Za njega bi Chelsea trebao dobiti 23 miliona funti. Glavna konkurencija Alexu Sandru u Chelseaju će biti španac Marco Alonso, koji je u prošloj sezoni bio jedan od najboljih igrača čete Antonio Contea.

>> Frank Lampard: To bi bilo najbolje pojačanje Chelseaja ovog ljeta

BBC prenosi da je Chelsea završio posao sa Monacom oko transfera Bakayoka, a vrijednost transfera je procijenjena na 40 miliona eura. Rekord najskupljeg nogometaša Chelseaja do sada je držao Fernando Torres koji je za 50 miliona stigao iz Liverpoola.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!