NaslovnicaVijestiArsene Wenger objasnio zašto je pustio Van Persija da pređe u Manchester...

Arsene Wenger objasnio zašto je pustio Van Persija da pređe u Manchester United 2012. godine

Arsene Wenger objasnio zašto je pustio Van Persija da pređe u Manchester United 2012. godine. Nitko ne može znati gdje će Alexis Sanchez igrati nogomet sljedeće sezone, iako Arsenal očajnički želi da njihova zvijezda ostane na Emiratesu.

Arsene Wenger objasnio

Ovo je bila frustrirajuća sezona za Topnike, gdje su njihove šanse za prva četiri u ozbiljnoj prijetnji i sa Fa kupom kao posljednjom šansom za trofejom ove sezone, ali budućnost Sancheza jednako je frustrirajuća.

Sanchez i Arsenal još uvijek nisu dogovorili uslove ugovora, dok je i ugovor za Mesut Ozila još uvijek periodu stagniranja u sjevernom Londonu, gdje će oba igrača moći slobodno da napuste klub na kraju sljedeće sezone.

No gubitak Sancheza bit će najveća zabrinutost navijača Arsenala ovog ljeta, jer Arsene Wenger također razmatra da prekine svoj 21-godišnji boravak u klubu, gdje je obećao da će uraditi sve što je u njegovoj moći kako bi osigurao da Čileanac ostane u sjevernom Londonu.

[su_euro_soccer_bonus]

Približavanjem ljetnog prijelaznog roka, Sanchez je povezan sa transferom u Chelsea, Manchester City i Juventus. Ostaje da se vidi hoće li rezultat finala FA kupa 27. svibnja diktirati budućnost Čileanca.

Međutim, Sanchez je još uvijek pod ugovorom do sljedeće sezone, a Wenger je obećao da će ga zadržati na Emiratesu sljedeće sezone – unatoč klubu koji se suočava sa ogromnim finansijskim udarcem ako zadrži napadača u posljednjoj godini njegovog ugovora.

“Čak i ako ne potpiše novi ugovor, učinit ću sve da on ostane! Da,” rekao je Wenger za The Sun.

Trenutačna situacija oko Sancheza, koji je navodno zainteresiran za prelazak u Chelsea, slična je onoj koja je okruživala bivšeg Arsenalovog Robina van persija, koji se kasnije pridružio Unitedu 2012. godine.

Nizozemac je imao predivnu sezonu 2011/12 što je vodilo do njegovog prelaska na Old Trafford. Završivši kao najbolji strijelac Premier lige sa 30 golova, prije nego što je odlučio napustiti Arsenal nakon osam godina – ispitivao je ambicije kluba.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

“Osobno sam imao sjajnu sezonu, ali moj cilj je bio osvajati trofeje sa timom i vratiti klub na staru slavu”, otkrio je Van Persie nakon što se pridružio Unitedu.

“Izv velikog poštovanja prema gospodinu Wengeru, igračima i navijačima ne želim ići u detalje, ali na žalost, na ovom sastanku, ponovo mi je postalo jasno da se u mnogim aspektima ne slažemo i u tome kako bi Arsenal mogao krenuti naprijed.”

Također pročitajte: Atletico Madridu prekipjelo: Simeone želi prodati jednog od svojih najboljih igrača u pola cijene

No, Wenger je odbacio bilo kakve usporedbe između Van Persija i Sancheza, rekavši: “Pustio sam Van Persija u posljednjoj godini njegovog ugovora, jer je imao 29 godina, a potom je potisao dugoročni ugovor.”

“To nije slučaj sa Alexisom. Osobno mislim da će on potpisati ugovor i ostati ovdje.”

Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno!

Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!