NaslovnicaVijestiBellarabi ušao u povijest Bundeslige!

Bellarabi ušao u povijest Bundeslige!

Karim Bellarabi, nogometaš Bayera iz Leverkusena, ušao je u povijest Bundeslige pošto je postigao jubilarni 50.000 gol u ovom natjecanju.

povijest Bundeslige

Fudbaleri Bayera iz Leverkusena pobijedili su sinoć u gostima Augsburg s 3:1 u prvoj utakmici 21. kola njemačkog prvenstva, ali je meč ostao upamćen po tome što je u njemu postignut 50.000. gol u Bundesligi.

Leverkusen je poveo u 23. minuti, kada je Kai Havertz je prošao u šesnaesterac Augzburga i proigrao Karima Bellarabija, koji je mirno smjestio loptu u mrežu i tako dostigao broj od 50.000 golova u natjecanju, ušavši u povijest Bundeslige.

Prva sezona Bundeslige igrala se 1963. i 1964. godine. Najbolji strijelac ovog natjecanja svih vremena je legendarni napadač Bayern Münchena Gerd Müller, koji je u razdoblju od 1965. do 1979. godine postigao 365 golova, odnosno, davao je 0,85 golova po meču.

Na ovosezonskoj listi strijelaca vodeći je Pierre-Emerick Aubameyang iz Dortmunda, a slijede ga Bayernov Lewandowski i Kolnov Modeste.

Preostala dva gola za Bayer postigao je Chicarito, u 40. i 65. minuti, dok je strijelac za Augsburg bio Dominik Kohr u 60. minutu.

Leverkusen je sada osmi na tabeli sa 30 bodova, četiri manje od Herthe, koja je na šestom mjestu, posljednjem koje vodi u europska natjecanja.

Augsburg je ostao na 14 bodova na 13. mjestu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!