NaslovnicaVijestiBild tvrdi: Poznat nasljednik Arsenea Wengera u Arsenalu

Bild tvrdi: Poznat nasljednik Arsenea Wengera u Arsenalu

Već duže vrijeme mediji širom svijeta pišu o odlasku Arsenea Wengera iz Arsenala koji ne bilježi dobre rezultate ove sezone. Ispali su u osmini finala Lige prvaka od Bayerna koji im je zabio čak 10 golova u dvije utakmice. Također, ni u Premiershipu ne opravdavaju očekivanja, stoga su sve češće poruke navijača Arsenala protiv Arsenea Wengera. Njemački list Bild tvrdi da je poznat nasljednik Arsenea Wengera u Arsenalu.

nasljednik arsenea wengera

Wenger, koji je u Arsenalu od 1996. godine, nerado govori o odlasku iz Arsenala, a skoro je njegov pomoćnik rekao da francuski stručnjak ne ide nigdje iz Arsenala. Međutim, njemački list Bild tvrdi drugačije. Prema njihovim riječima već je poznat nasljednik Wengera u londonskom klubu. Arsenal je već kontaktirao trenera njemačke Borussije Dortmund, Thomasa Tuchela.

Tuchel ima ugovor sa Borussijom Dortmund do ljeta 2018. godine, ali direktor ‘Milionera’, Hans-Joachim Watzke rekao je da njemački stručnjak neće ući u posljednju godinu ugovora, tako da preuzimanje Arsenala i nije tako nemoguće.

Thomas Tuchel ove sezone postiže veoma dobre rezultate sa timom sa Westfalena, a iz Bilda smatraju da je upravo on pravi čovjek da naslijedi Wengera. Tuchel se sa žuto-crnim kvalifikovao u četvrtfinale Lige prvaka, a u njemačkom prvenstvu zauzimaju treće mjesto, iza Bayerna i RB Leipziga.

Arsene Wenger je prije Arsenala vodio japanski klub Nagoya Grampus, a prije toga Monaco. Najveći uspjeh francuskog trenera u Arsenalu je sezona 2003/04 kada su završili sezonu kao prvaci Premiershipa, i to bez ijednog poraza – 49 utakmica. Arsenal je postao jedini tim kojem je to pošlo za rukom.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!