NaslovnicaVijestiBivši legendarni nogometaš postao predsjednik države!

Bivši legendarni nogometaš postao predsjednik države!

Legendarni nogometaš je prvi bivši nogometaš koji je postao predsjednik neke države.

George Weah (51), nekadašnji najbolji igrač sveta, postao je predsednik Liberije. Dobitnik Zlatne lopte 1995. godine slavio je na izborima i postao prvi nogometaš koji je došao na čelo neke države.

[su_no1forfootball]

Bivši centarfor, koji je u bogatoj karijeri nastupao za Monaco, PSG, Milan, Chelsea, Manchester City, Marseille… u politici je od 2005. kada je osnovao svoju stranku. U prethodnom pokušaju, izgubio je trku za mesto predsednika, ali je sada uspio u tome. Weah je dobio brojne čestitke, između ostalih od Paola Maldinija i Marcela Desaillyja, nekadašnjih saigrača iz redova rossonera.

“Želim da čestitam mom bivšem igraču Georgeu Weahu koji je postao predsednik Liberije. Ne dešava se baš da vam bivši igrač postane predsjednik države. Nadam se da će i kao predsjednik imati onaj entuzijazam da radi i uči kao kada je bio igrač”, izjavio je Arsene Wenger, nekadašnji Weahov trener.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!